ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Καστελόριζο μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

Στο Καστελόριζο μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής
Με στρατιωτικό ελικόπτερο αναχώρησαν για Καστελόριζο μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο Καστελόριζο μεταβαίνουν τη Δευτέρα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της, δεσμεύοντας περιοχές ανοιχτά του Καστελόριζου για την διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης, ο Πάνος Καμμένος και μέλη της εν λόγω κοινοβουλευτικής επιτροπής θα βρίσκονται στο ακριτικό νησί, όπου θα έχουν επαφές με τοπικούς φορείς και τη στρατιωτική διοίκηση της Μεγίστης.

Να σημειωθεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην τη Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων, δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση Καμμένου, συνεπώς στο ελικόπτερο με προορισμό το Καστελόριζο, δεν θα επιβιβαστούν όλα τα μέλη της Επιτροπής.

«Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία επιπόλαια πρωτοβουλία που θέλει να υποκαταστήσει την ουσία με επικοινωνιακές κινήσεις ρηχού εντυπωσιασμού», είχε επισημάνει ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην πρόσκληση για το Καστελόριζο, την οποία απέρριψαν επίσης ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποτάμι.

Έτσι στο Καστελόριζο θα ταξιδέψουν τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που προέρχονται από ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή.

Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκαν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, Ιωάννης Δέδες, Ειρήνη Κασιμάτη, Γιώργος Ντζιμάνης και Δημήτρης Ρίζος, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Αϊβατίδης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης.

Να σημειωθεί πάντως πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας, ο οποίος συγκαλεί την Επιτροπή, έχει ενημερώσει βουλευτές ότι η συνεδρίαση θα γίνει στη Βουλή, διαχωρίζοντας τη συνεδρίαση από την επίσκεψη στο ακριτικό νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ