ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Οι Έλληνες παραμένουν γονατισμένοι και συνεχίζουν το ποδήλατο

Κουτσούμπας: Οι Έλληνες παραμένουν γονατισμένοι και συνεχίζουν το ποδήλατο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το «προκλητικό πανηγύρι», όπως είπε, που έστησε για τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επικρίνοντας παράλληλα και την αντιπολίτευση για τον τρόπο που πολιτεύεται.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, σημείωσε πως παρά τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση οι πολίτες παραμένουν γονατισμένοι και συνεχίζουν το ποδήλατο. Αναρωτήθηκε αν η επιστροφή στις αγορές σημαίνει και κατάργηση των μνημονιακών νόμων και πάγωμα των σκληρών μέτρων που έχουν περάσει, όπως η μείωση του αφορολόγητου και οι περικοπές στις συντάξεις.

«Κάνετε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διαφοροποιηθείτε από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά μοιάζετε σαν δυο σταγόνες νερό», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα και πρόσθεσε ότι βολεύει όλες τις πλευρές κι γι αυτό συντηρείται η αντιπαράθεση για επιμέρους θέματα, όπως η εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή και οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη.

«Το μόνο που κάνουν αυτές οι αποκαλύψεις και αυτό το θρίλερ, είναι να συντηρούν τον αποπροσανατολιστικό καυγά που βολεύει και τη ΝΔ για να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο πιο καλός φίλος κεφαλαίου και τον ΣΥΡΙΖΑ για να ζεσταίνει το παραμύθι της τάχα διαπραγμάτευσης», είπε και πρόσθεσε ότι ο λαός τους έχει καταλάβει και τους γυρίζει την πλάτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ