ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: «Βασιλική» δοκιμασία για Ολυμπιακό (pics)

Ευρωλίγκα: «Βασιλική» δοκιμασία για Ολυμπιακό (pics)
Ο Ολυμπιακός θέλει να φτιάξει σερί κόντρα στην αήττητη Ρεάλ Μαδρίτης EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Ένα ακόμα κρίσιμο τεστ δίνει ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (22/11) αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην αρχή της «διαβολοβδομάδας» κατάφεραν να πάρουν το «διπλό» κόντρα στην Μπάγερν στο Μόναχο (72-62) επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και θέλουν να «χτίσουν» ένα σερί που θα τους φέρει στα πρώτα… πατώματα της βαθμολογίας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης του μπάσκετ.

Βέβαια, το έργο τους μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, μια και το απόγευμα της Πέμπτης (22/11) στις 20:45 (Novasports 1) αντιμετωπίζουν την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης μετρούν το απόλυτο στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές και είναι, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο, το «συγκρότημα» του Πάμπλο Λάσο θα παρουσιαστεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σημαντικές απουσίες.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Σέρχιο Γιουλ και Γκουστάβο Αγιόν, οι οποίοι έμειναν στην… βάση τους μαζί με τον Όγκνιεν Κούζμιτς. Παράλληλα, μία απουσία μετράει και ο Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς ο Αξέλ Τουπάν δεν θα δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση.

Τεστ για Μακάμπι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα της Πέμπτης (22/11) περιλαμβάνει μία ακόμα ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, η οποία θα γίνει στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι, έχοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο της, για δεύτερο παιχνίδι, θα υποδεχθεί την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι Ισραηλινοί μετρούν μόλις μία νίκη στις πρώτες 8 αγωνιστικές, εν αντιθέσει με τους Τούρκους που έχουν ρεκόρ 7-1. Παράλληλα, ντέρμπι θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Νταρουσάφακα με ρεκόρ 1-7 θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές (6-2). Τέλος, στην Ισπανία, η Γκραν Κανάρια (2-6) υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου (3-5).

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου

19:15 Νταρουσάφακα - Αναντολού Εφές (Novasports 2)
20:45 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης (Novasports 1)
21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενέρμπαχτσε (Novasports 3)
22:30 Γκραν Κανάρια - Μπάγερν Μονάχου (Novasports 2)

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου

19:45 Ζαλγκίρις Κάουνας - Χίμκι (Novasports 4)
21:30 Μπουντούτσνοστ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Novasports 5)
21:30 Μπασκόνια - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Novasports 2)
22:00 Μπαρτσελόνα - Αρμάνι Μιλάνο (Novasports 4)

H βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης 8-0
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-0
Φενέρμπαχτσε 7-1
Αναντολού Εφές 6-2
Αρμάνι Μιλάνο 6-2
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 5-3
Μπαρτσελόνα 5-3
Ολυμπιακός 4-4
Ζαλγκίρις Κάουνας 3-5
Μπάγερν Μονάχου 3-5
Χίμκι 2-6
Μπασκόνια 2-6
Γκραν Κανάρια 2-6
Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-7
Μπουντούτσνοστ 1-7
Νταρουσάφακα 1-7

ΔΗΜΟΦΙΛΗ