ΣΠΟΡ

Λιχτενστάιν-Ελλάδα 0-2: Με το... δεξί των Φορτούνη και Δώνη!

Λιχτενστάιν-Ελλάδα 0-2: Με το... δεξί των Φορτούνη και Δώνη!
EUROKINISSI

Η Ελλάδα «ζορίστηκε», αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 κόντρα στο Λιχτενστάιν στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του EURO 2020. 

Τα τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση σημείωσαν ο Φορτούνης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45΄+1) και ο Τάσος Δώνης στο 80΄. Πλέον η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες βασικών παικτών, φιλοδοξεί να κάνει δύο τις νίκες της την προσεχή Τρίτη (26/3) με τη Βοσνία στη Ζένιτσα.

Στο 8ο λεπτό η Ελλάδα απείλησε με τον Μήτρογλου, ο οποίος με όμορφο φαλτσαριστό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπίχελ που έδιωξε σε κόρνερ, αλλά στο 23΄ ο Έλληνας επιθετικός αντικαταστάθηκε από τον Δώνη καθώς υπέστη σύσπαση στη γάμπα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει (θα ξεκινήσει έτσι θεραπεία για να είναι έτοιμος με τη Βοσνία).

Καλές στιγμές είχε η Ελλάδα στο 35΄ και στο 43΄ με τον Μασούρα, αλλά το σκορ άνοιξε στις καθυστερήσεις (45'+1') ο Φορτούνης. Ο διεθνής επιθετικός σκόραρε μετά από μακρινή σέντρα του Κουρμπέλη μέσα από την περιοχή, αφού έπιασε το απευθείας δεξί σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπίχελ.



Η ελληνική ομάδα «λυτρώθηκε» από το άγχος στο 80΄ όταν ο Τάσος Δώνης από μεταβίβαση του Μασούρα μέσα στην περιοχή και πλάγια δεξιά έπιασε το δυνατό σουτ (επίσης με το δεξί) για να γράψει το 2-0.

Ήταν το πρώτο τέρμα του Δώνη σε οκτώ συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκροτημα.

Λιχτενστάιν (Χέλγκι Κόλβιτσον): Μπίχελ, Βόλφινγκερ, Κάουφμαν, Ρέχσταϊνερ, Γκέπελ, Χάσλερ (86΄ Φρικ), Μάρτιν Μπίχελ (67΄ Ζέλε), Βίζερ, Πολβερίνο, Σαλάνοβιτς, Γκούμπσερ (77΄ Γιλντίζ).

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης (83΄ Κουλούρης), Μασούρας, Μπακασέτας (71΄ Κολοβός), Μήτρογλου (23΄ Δώνης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ