ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Νίκησε και περιμένει

Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Νίκησε και περιμένει
EUROKINISSI

Τις μαθηματικές ελπίδες που έχει για την κατάκτηση της 5ης θέσης διατήρησε ο Παναθηναϊκός, μετά τη σημερινή του νίκη, με 2-0 επί του Άρη, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League.

Το γκολ του Χρήστου Δώνη στο 62΄ έβαλε μπροστά το «τριφύλλι», που τελείωσε το ματς στο 74΄ με το εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ του Ινσούα. Η αναμέτρηση έγινε στο άδειο, λόγω τιμωρίας των «πρασίνων», ΟΑΚΑ.

Επηρεασμένος από τις άδειες εξέδρες, αλλά και από τις απουσίες που είχε (Μπουζούκης, Κουλιμπαλί), ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καθόλου καλός στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του δεν μπορούσαν να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο και μοιραία η ομάδα του Δώνη δεν ανησύχησε ούτε μία φορά τον Κουέστα.

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, ήταν πιο οργανωμένος από τον αντίπαλο του και στο 23΄ «άγγιξε» το γκολ με τον Μαρτίνες να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. Νωρίτερα οι «κίτρινοι» ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντιγκινί από τον Οικονόμου, με τον Σκουλά να δείχνει «παίζετε».

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη φάση, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες στ΄ αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε... αναγεννημένος και μέσα σε 12 λεπτά «καθάρισε» το ματς.

Από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι «πράσινοι» άρχισαν να πιέζουν πιο ορθολογικά και προειδοποίησαν τον αντίπαλό τους στο δίλεπτο 57΄-58΄, όταν έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Αρχικά με την κεφαλιά του Ινσούα από το σημείο του πέναλτι, που έσωσε στη γωνία του ο Κουέστα και στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Χρήστο Δώνη να μην μπορεί να πλασάρει τον γκολκίπερ του Άρη μέσα από την περιοχή.



Ο νεαρός μέσος, όμως, ήταν εύστοχος στο 62΄, όταν από τη καταπληκτική ασίστ του Μακέντα σχεδόν σε άδεια εστία άνοιξε το σκορ (1-0) για τους γηπεδούχους. Το γκολ έδωσε... φτερά στους παίκτες του Δώνη, οι οποίοι κυριάρχησαν στο γήπεδο και στο 74΄ όλα τελείωσαν. Από το γύρισμα του Άλτμαν, ο Ινσούα από πλάγια θέση στην περιοχή με ένα καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ «έγραψε» το 2-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Κάτσε, Δώνης (73΄ Άλτμαν), Κουρμπέλης, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης (77΄ Καμπετσής), Μακέντα (86΄ Εμμανουηλίδης)

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κόρχουτ, Ρος, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Μπάσα (65΄ Ματίγια), Λάρσον, Μαρτίνες (65΄ Φετφατζίδης), Ματέο Γκαρσία (80΄ Γιουνές), Ντιγκινί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ