ΣΠΟΡ

Ελεύθερος ο Μισέλ Πλατινί μετά από μαραθώνια ανάκριση

Ελεύθερος ο Μισέλ Πλατινί μετά από μαραθώνια ανάκριση
AP PHOTO

Οι γαλλικές Αρχές άφησαν ελεύθερο τον πρώην πρόεδρο της UEFA. Ο Μισέλ Πλατινί προσήχθη χθες για να ανακριθεί σχετικά με την υπόθεση ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Ο συνήγορος του Γάλλου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Γιούλιαμ Μπουρντόν, γνωστοποίησε πως η ανάκριση του Πλατινί διήρκησε αρκετές ώρες και «δεν είναι πλέον υπό κράτηση». Όπως τόνισε ο ίδιος «υπήρξε πολύ φασαρία για το τίποτα».

O 63χρονος Πλατινί ανακρίθηκε σχετικά με τις καταγγελίες περί διαφθοράς που υπάρχουν για την ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Η απόφαση για το Παγκόσμιο ανακοινώθηκε το 2010 και από τους 24 αξιωματούχους της FIFA που ψήφισαν την υποψηφιότητα του Κατάρ – μεταξύ αυτών και ο Πλατινί – οι 16 έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις τους. Έκτοτε, είτε παραδόθηκαν στις Αρχές είτε παρακολουθούνται.

Ο 63χρονος διετέλεσε πρόεδρος της UEFA από τον Ιανουάριο του 2007 έως και τον Δεκέμβριο του 2015, όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί καθώς του επιβλήθηκε εξαετής απαγόρευση από το ποδόσφαιρο. Μετά την έφεσή του, η ποινή μειώθηκε σε τέσσερα χρόνια.

«Είμαι αθώος»

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εξελίξεις, ο Μισέλ Πλατινί επιμένει στην αθωότητά του και δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο πρώην ισχυρός παράγοντας του ποδοσφαίρου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των ανακριτών και παρείχε σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με την ανάθεση στο Κατάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ