ΣΠΟΡ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι… αποδείξεων στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι… αποδείξεων στο ΟΑΚΑ
Intime.gr

ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ (19:30, Live Onsports/Novasports 1 HD) σε ένα ντέρμπι στο οποίο καλούνται να δώσουν… αποδείξεις. 

 

Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται τους «ερυθρόλευκους» στις 19:30 και θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις τους, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή και να πάνε με «αέρα» στην Τούμπα όταν θα έρθει η ώρα της απόλυτης κόντρας με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα αγνοεί τη νίκη σε ντέρμπι εδώ και μήνες, αναζητώντας την επιστροφή στα μεγάλα αποτελέσματα κόντρα στον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι Πειραιώτες τη φετινή σεζόν έχουν νικήσει στην έδρα τους την Ένωση και τον Παναθηναϊκό, θέλουν όμως και ένα σημαντικό αποτέλεσμα μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να αποδείξουν πως θα δώσουν τα πάντα για την κατάκτηση του τίτλου ως το φινάλε.

Χωρίς Τσιγκρίνσκι η ΑΕΚ

Η Ένωση ολοκλήρωσε το Σάββατο την προετοιμασία της για το ντέρμπι, έχοντας απόλυτη συγκέντρωση για το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και ο Φοίβος Μπότος ακολούθησαν θεραπεία και ατομικά προγράμματα εκγύμνασης, με τους δύο να αποτελούν τα μοναδικά προβλήματα για τον Μάσιμο Καρέρα.

Στην αποστολή της ΑΕΚ συμμετέχουν οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Γιακουμάκης, Λιβάγια και Ολιβέιρα.

Με Ποντένσε αλλά και απουσίες ο Ολυμπιακός

Με στόχο να διατηρήσει το αήττητο φέτος, αλλά και την πρώτη θέση στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

Στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς συμπεριλήφθηκε κανονικά και ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος ίσως κάνει την τελευταία του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα», πριν μετακομίσει στην Αγγλία και τη Γουλβς.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Μεριά, Μπενζιά, Γκερέρο και ο τραυματίας Μπρούνο, ενώ ο Πορτογάλος συμπεριέλαβε 21 παίκτες για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Στην «ερυθρόλευκη» αποστολή συμμετέχουν οι: Σα, Αλέν, Τζολάκης, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Μασούρας, Λοβέρα, Φορτούνης, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Σουντανί και Ελ Αραμπί.

Σλοβένικη «σφυρίχτρα»

Ο Σλοβένος Ματέι Γιουγκ ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, για την 21η αγωνιστική της Super League 1, ενώ, παράλληλα, βoηθοί θα είναι συμπατριώτες του, τέταρτος ο Καραντώνης, ενώ VAR ο Κουμπαράκης.

Ο 39χρονος Σλοβένος διαιτητής έχει «σφυρίξει» δύο φορές στο παρελθόν παιχνίδια της «Ένωσης» στην Ευρώπη και άλλο ένα του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, ήταν στο 0-0 με τη Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία για τους «32» του Europa League και την ήττα με 2-0 από την Μπάγερν στο Μόναχο στους ομίλους του Champions League, αμφότερα το 2008, ενώ είχε διευθύνει και το Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1 για τους «32» του Europa League το 2013. Η τηλεοπτική μετάδοση της αναμέτρησης θα γίνει από το Novasports 1 HD.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ