ΣΠΟΡ

Βαλένθια: 10 ποδοσφαιριστές της θετικοί στον κορωνοϊό

Βαλένθια: 10 ποδοσφαιριστές της θετικοί στον κορωνοϊό
AP Photo

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά συνολικά 25 κρούσματα του κορωνοϊού - 10 ποδοσφαιριστές και 15 εργαζόμενους - μετρά η Βαλένθια, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα «Marca».

Το προσεχές Σαββατοκύριακο (28-29/03) συμπληρώνεται ένα δεκαπενθήμερο από τη μέρα που όλοι οι παίκτες και το υπαλληλικό προσωπικό της ισπανικής ομάδας, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό COVID-19.

Επί του παρόντος ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 25, μολονότι η διοίκηση των «νυχτερίδων» δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα, ονόματα και λεπτομέρειες, πέραν των παικτών (Γκαράι, Μανγκαλά, Γκάγια), που το έχουν γνωστοποιήσει ήδη μέσω των social media.

769 σε ένα 24ωρο στη χώρα

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι από τις Αρχές της Ισπανίας, ακόμη 769 άτομα που νοσούσαν από κορωνοϊό κατέληξαν.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει ανακοινώσει μέσα σε μία ημέρα η Ισπανία, οι ανακοινώσεις της οποίας ακολουθούν σε τραγικότητα εκείνες της Ιταλίας. Και οι δύο χώρες έχουν πλέον ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό των νεκρών στην Κίνα, πρώτο επίκεντρο της πανδημίας.

H νέα αυτή καταγραφή ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 4.858 και των κρουσμάτων σε 64.059, σημειώνοντας άνοδο 14% σε σχέση με την Πέμπτη. Καταγράφεται δηλαδή μια ελαφρά μείωση του ρυθμού της μετάδοσης κατά το 24ωρο Πέμπτης-Παρασκευής, έναντι +18% και +20% τα δύο προηγούμενα 24ωρα.

Επιπλέον, 4.165 άτομα βρίσκονται στις μονάδες εντατικής φροντίδας ενώ 9.357 έχουν ιαθεί.

Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της Ισπανίας έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου σε αυστηρό περιορισμό που παρατάθηκε μέχρι τις 11 Απριλίου.

Οι ισπανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι «δύσκολη», εν αναμονή της κορύφωσης της επιδημικής καμπύλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ