ΣΠΟΡ

Κυπελλούχος μπάσκετ στις γυναίκες ο Ολυμπιακός

Κυπελλούχος μπάσκετ στις γυναίκες ο Ολυμπιακός
Facebook / Hellenic BasketBall Federation-3on3 (Official) (Ε.Ο.Κ.)

Στην σκιά των θλιβερών επεισοδίων των χούλιγκανς, οι γυναικείες ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πρόσφεραν πολύ όμορφο θέαμα στον τελικό του Final-4 με τις ερυθρόλευκες να κατακτούν το Κύπελλο με νίκη 63-60.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -10 και κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (3η μετά τις δύο του πρωταθλήματος) κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του και βάζοντας πλέον πλώρη για το νταμπλ (είναι αήττητος).

Οι «πράσινες» μπήκαν δυνατά και αιφνιδίασαν στο πρώτο ημίχρονο τις αντιπάλους τους και κατάφεραν να προηγηθούν, κόντρα στα προγνωστικά. Ουσιαστικά η 3η περίοδος ήταν αυτή που γύρισε το ματς για τις «ερυθρόλευκες», που άντεξαν μέχρι το τέλος να κρατήσουν το προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός πάντως έχει παράπονα από την διαιτησία και δεν επέτρεψε να κάνουν δηλώσεις οι αθλήτριες του.

Πρώτη σκόρερ ήταν η Κυριακοπούλου του Παναθηναϊκού, ενώ MVP αναδείχθηκε η Αμερικανίδα Τζόνσον του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός): 20-15, 33-25, 43-48, 60-63

basketcup osfp1


(Πηγή: Facebook / Hellenic BasketBall Federation-3on3 (Official) (Ε.Ο.Κ.))

Διαιτητές: Κορομηλάς-Μητσόπουλος-Διαμαντής

Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 6, Άλμπανεζ 4, Αυτζή, Καλημέρη, Παντέλη 2, Σλούκα, Δίελα 3, Πατεράκη, Λύμουρα 11, Ντέλβα 16, Κυριακοπούλου 18

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 13, Μπόνη 5, Χατζηνικολάου 6, Μπαλτά, Χαλιβέρα 10, Τζόνσον 15, Κοσμά 3, Παπαμιχαήλ 2, Κριστόφερσον 9

basketcup osfp2


(Πηγή: Facebook / Hellenic BasketBall Federation-3on3 (Official) (Ε.Ο.Κ.))

Η ατμόσφαιρα στο κλειστό της Λευκάδας ήταν πολύ καλή, σαν απάντηση στους χούλιγκανς που πάντως πέτυχαν τον στόχο τους να ξαναγίνουν και πάλι κεντρικό θέμα συζήτησης με τα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στον μικρό τελικό ο ΠΑΟΚ κέρδισε 66-58 τον Αθηναϊκό.

Διαβάστε σχετικά

Σοβαρά επεισόδια στην Λευκάδα τα ξημερώματα πριν τον τελικό μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ