ΣΠΟΡ

F1: Κινδυνεύει με νέα τιμωρία ο Σεμπάστιαν Φέτελ

F1: Κινδυνεύει με νέα τιμωρία ο Σεμπάστιαν Φέτελ
Πιθανή νέα τιμωρία του Φέτελ (δ.) για το επεισόδιο με το Χάμιλτον (αρ.) στο γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν Reuters / Chris Wattie

Το Grand Prix στο Μπακού άφησε "ανοικτές πληγές" στον κόσμο της Formula 1. Το επεισόδιο Φέτελ-Χάμιλτον παραμένει στο προσκήνιο. Η FIA ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει εκ νέου την υπόθεση και δεν αποκλείεται να τιμωρήσει με νέα ποινή το Γερμανό οδηγό της Ferrari.

Ο τρόπος οδήγησης του Φέτελ και η επαφή του με το προπορευόμενο μονοθέσιο της Mercedes του Χάμιλτον θα μπει και πάλι στο μικροσκόπιο των ανθρώπων της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Θα επανεξετάσουν εάν το "φρενάρισμα" του Άγγλου ήταν "εσκεμμένο", αλλά και το τρόπο που τον "πλεύρισε" ο Φέτελ, προκαλώντας τη 2η επαφή των μονοθεσίων.

"Μετά το πρόσφατο συμβάν στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, στο οποίο το μονοθέσιο Νο5 (Sebastian Vettel) είχε σύγκρουση με το μονοθέσιο Νο44 (Lewis Hamilton), τη Δευτέρα 3 Ιουλίου η FIA θα εξετάσει περαιτέρω τα αίτια του συμβάντος και θα αξιολογήσει αν είναι απαραίτητη περαιτέρω ποινή. Ανακοίνωση σχετικά με το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί πριν το Grand Prix Αυστρίας" αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της Ομοσπονδίας.

Θυμίζουμε ότι η αρχική ποινή που επιβλήθηκε στo Φέτελ, ήταν το υποχρεωτικό στοπ 10'' με διέλευση από τα πιτς (συνολικά κόστισε στο Γερμανό οδηγό καθυστέρηση 30''), ποινή με την οποία διαφώνησε ο πιλότος της Ferrari. Εφόσον υπάρξει και άλλη ποινή, τότε μπορεί να επηρρεαστεί η μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Φέτελ έχει 153 βαθμούς και ο Χάμιλτον 139.

Το γκραν πρι στην Αυστρία θα διεξαχθεί το τριήμερο 7-9 Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ