ΣΠΟΡ

F1: Ζήτησε συγγνώμη ο Φέτελ, «παίρνει φωτιά» το Αυστριακό Grand Prix (vid)

F1: Ζήτησε συγγνώμη ο Φέτελ, «παίρνει φωτιά» το Αυστριακό Grand Prix (vid)
Φέτελ και Χάμιλτον αντιμέτωποι στην "επεισοδιακή πίστα" της Αυστρίας Reuters

Η FIA απάλλαξε το Σεμπάστιαν Φέτελ από οποιαδήποτε άλλη ευθύνη για το συμβάν με το Λιούις Χάμιλτον στο Μπακού. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari ζήτησε επίσημα συγγνώμη για το "επεισόδιο". Όλοι όμως περιμενουν με κομμένη την ανάσα την αντιπαράθεση των δύο διεκδικητών του παγκόσμιου τίτλου την Κυριακή. Και σε μία πίστα που έχει παράδοση για "δραματικούς τερματισμούς" στην ιστορία της Formula 1.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) είχε συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για να εξετάσει περαιτέρω την "επαφή Φέτελ-Χάμιλτον" στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και να αποφασίσει εάν θα επέβαλε περαιτέρω ποινή στο Γερμανό οδηγό της Ferrari (είχε τιμωρηθεί στη διάρκεια του αγώνα με ποινή στοπ στα πιτς).

Τελικά οι άνθρωποι της Formula 1 αποφάσισαν ότι δεν θα επιβάλουν κάποια άλλη ποινή στο Φέτελ, τον οποίο όμως θεωρούν υπεύθυνο για το συμβάν και τον υποχρέωσαν να ζητήσει συγγνώμη για την οδηγική συμπεριφορά του.

Αυτό βέβαια καθόλου δεν πρέπει να ικανοποίησε το Λιούις Χάμιλτον και τη Mercedes, που ήταν έξαλλοι έτσι κι αλλιώς από την πρώτη στιγμή.

Η πίστα των "αμφισβητούμενων τερματισμών"

Όλοι πλέον αναμένουν την συνύπαρξη των δύο διεκδικητών για πρώτη φορά μετά το συμβάν, σε μια πίστα μάλιστα γεμάτη ιστορία "δραατικών τερματισμών". Μόλις πέρυσι ο Λιούις Χάμιλτον κέρδιζε στην τελευταία στροφή με το Νίκο Ρόσμπεργκ να συγκρούεται μαζί του, πριν τον τερματισμό, σε μια προσπάθεια του να τον προσπεράσει.

gpaustria2crash


(Ρόσμπεργκ εναντίον Χάμιλτον στην Αυστρία το 2016 - Πηγή: Twitter / Formula 1)

Δεν είναι η μόνη φορά, που υπάρχει "εμφύλιος" σε μία ομάδα στην Αυστριακή πίστα. Το 2002 η Ferrari έδινε εντολή στον Μπαρικέλο να παραμερίσει για να βγει πρώτος ο Μίκαελ Σουμάχερ στο κυνήγι του τίτλου, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Και το 1982 ένας ακόμη δραματικός τερματισμός με διαφορά 0.050 δ. είχε φέρει τον Έλιο ντε Άντζελις μπροστά από τον Κέκε Ρόσμπεργκ.

(Πηγή: You Tube / Formula 1)

Με το θερμόμετρο στο "κόκκινο" μόνο ειδυλιακός δεν αναμένεται να είναι ο αγώνας στην πίστα του Spielberg (7-9 Ιουλίου).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ