ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια – Νέο ιστορικό ρεκόρ

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια – Νέο ιστορικό ρεκόρ
Υπάρχουν αναλυτές που βλέπουν την τιμή του κρυπτονομίσματος να εκτινάσσεται ακόμη και πάνω από τα 100.000 δολάρια Pixabay

Συνεχίζεται ακάθεκτο το ράλι του ψηφιακού κρυπτονομίσματος Bitcoin με την αξία του να ξεπερνά τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Εντός της ημέρας, το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα έφτασε να διαπραγματεύεται ακόμη 40.065 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 11% ενώ λίγο μετά τις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος η τιμή του διαμορφωνόταν κοντά στα 38.000 δολάρια, σύμφωνα με το coindesk.com.

Η άνοδος του Bitcoin έχει συμπαρασύρει συνολικά την αγορά των κρυπτονομισμάτων, η συνολική κεφαλαιοποίηση των οποίων ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ειδικά για το Bitcoin, οι τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζονται από αλματώδη άνοδο, αλλά και βίαιες μεταβολές. Μόλις πριν πέντε ημέρες έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 30.000 δολαρίων για να φτάσει σήμερα στα 40.000 δολάρια ενώ έχει διπλασιάσει την αξία του σε λιγότερο από ένα μήνα.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η αποδυνάμωση του δολαρίου λόγω των νομισματικών πολιτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αλλά και οι μαζικές αγορές από θεσμικούς επενδυτές είναι οι βασικοί λόγοι που έδωσαν καύσιμο για τη νέα άνοδο.

Μάλιστα, υπάρχουν πλέον αναλυτές που βλέπουν την τιμή του κρυπτονομίσματος να εκτινάσσεται ακόμη και πάνω από τα 100.000 δολάρια εντός του έτους. Εντούτοις, σχεδόν το σύνολο των αναλυτών προειδοποιεί για την εξαιρετικά έντονη μεταβλητότητα που έχουν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων, δεδομένου ότι δεν ελέγχονται από κάποια εποπτική αρχή ή Κεντρική Τράπεζα.

Επίσης, μερίδα αναλυτών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τεράστια φούσκα, παραπέμποντας στην κατακόρυφη πτώση του Bitcoin πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχασε πάνω από 50% της αξίας του.

Σημειώνεται ότι το Bitcoin όπως και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα βασίζεται στην τεχνολογία Blockchain η οποία εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια ενώ ακριβώς για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται και για ανώνυμες συναλλαγές, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλές και στο «σκοτεινό» κομμάτι του Διαδικτύου.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Δημιουργείται μητρώο παρόχων κρυπτονομισμάτων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ