ΑΓΟΡΕΣ

Ασταμάτητο το Bitcoin: Ξεπέρασε και τα 51.500 δολάρια

Ασταμάτητο το Bitcoin: Ξεπέρασε και τα 51.500 δολάρια
Οι υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει τα 100.000 δολάρια AP Photo

Από ρεκόρ σε ρεκόρ καλπάζει το Bitcoin, καθώς το κρυπτονόμισμα έσπασε το φράγμα των 50.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο Coindesk.com η τιμή του Bitcoin το πρωί της Τετάρτης έφτασε μέχρι τα 51,735.38 δολάρια, καταγράφοντας ημερήσια άνοδο πάνω από 6%. Σε διάστημα 12 μηνών η τιμή του Bitcoin έχει πενταπλασιαστεί ενώ από την αρχή του 2021 τα κέρδη ξεπερνούν το 75%!

Το ξέφρενο ράλι του Bitcoin έχει κάνει πολλούς να μιλούν πλέον για φούσκα που αναμένεται να σκάσει με πάταγο, προκαλώντας απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την άλλη, οι υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος υποστηρίζουν ότι το Bitcoin, αλλά και γενικότερα η τεχνολογία Blockchain ήρθαν για να μείνουν, εκτιμώντας ότι η τιμή του μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 100.000 δολάρια.

Σημαντικό ρόλο στο νέο ράλι έπαιξε η πρόσφατη ανακοίνωση της Tesla ότι μετέτρεψε αποθεματικά 1,5 δισ. δολαρίων σε Bitcoin αλλά και το Tweet του ιδρυτή της Έλον Μασκ υπέρ του ψηφιακού νομίσματος.

Αντίστοιχα, όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία MicroStrategy Inc. ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να πουλήσει 600 εκατ. δολάρια σε μετατρέψιμα ομόλογα προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να αγοράσει περισσότερα ψηφιακά νομίσματα.

«Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την εκτόξευση του Bitcoin αλλά αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι η τάση που ξεκίνησε η MicroStrategy και έγινε δημοφιλής λόγω Tesla: η μετακίνηση των ισολογισμών από θεσμικούς στο Bitcoin για την προστασία από τον πληθωρισμό» τονίζει χαρακτηριστικά στο Bloomberg o κ. Nicholas Pelecanos, επικεφαλής trading της NEM.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ