Ευρωπαϊκές αγορές: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων
Υποχώρησαν την Παρασκευή οι αποδόσεις των ομολόγων, καθώς η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία μέχρι χθες δεν είχε καταφέρει να μετριάσει τις πιέσεις, φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς τελικά.
Είναι ενδεικτικό ότι η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παρενέβη στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup διαβεβαιώνοντας ότι η ΕΚΤ θα ενεργοποιήσει ειδικά εργαλεία στην περίπτωση που τα spreads των ομολόγων κινηθούν πολύ ανοδικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Θετική για τα ελληνικά ομόλογα και η Έκθεση της Wood & Company που δημοσιεύτηκε σήμερα, η οποία εκτιμά ότι χρηματοδοτική θέση της Ελλάδας είναι θωρακισμένη από το πρόγραμμα της τρόικας και τις ευνοϊκές επιπτώσεις των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών των τελευταίων ετών. Θεωρεί ότι η ΕΚΤ θα ήταν καλύτερο να επιβάλει ένα εύρος για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου 3-5% μεσοπρόθεσμα (έως 36 μήνες).
Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 82 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 48 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,99%, από 4,26% χθες, έναντι 1,74% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,25%.
Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0458 δολ. από το επίπεδο των 1,0501 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0486 δολάρια.
Το Ισραήλ βομβάρδισε κτήρια της Χεζμπολάχ, αντίποινα στο Λίβανο - «Χτυπήσαμε 200 στόχους σε 72 ώρες» λένε οι ΗΠΑ για Ιράν - Τραμπ: «Χάσιμο χρόνου μία χερσαία εισβολή»
09:47
CENTCOM: Πλήξαμε 200 στόχους σε 72 ώρες - Βίντεο από το αεροπλανοφόρο Gerald Ford
09:42
Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη 47χρονου οδηγού - Δεν σταμάτησε σε έλεγχο, κατάπιε ναρκωτικά
09:32
Ο πόλεμος κατά του Ιράν κόστισε στην Ουάσινγκτον 3,7 δισ. δολάρια τις πρώτες 100 ώρες
09:28