ΑΓΟΡΕΣ

Ανθεκτική η ελληνική αγορά στη χθεσινή «βουτιά» της Wall Street

Ανθεκτική η ελληνική αγορά στη χθεσινή «βουτιά» της Wall Street
Ο υψηλότερος του αναμενόμενου πληθωρισμός στις ΗΠΑ παγίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για μεγάλη αύξηση επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα Pixabay

Με αρνητικό πρόσημο κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, όμως καταφέρνει να παραμείνει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 830 μονάδων δείχνοντας «ανθεκτική» στάση απένταντι στις διεθνείς πιέσεις από την χθεσινή βουτιά της Wall Street.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Τρίτης οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν την χειρότερη ημέρα από τον Ιούνιο του 2020, με «βουτιά» κοντά στο 4% για τον Dow Jones, 4,32% για τον S&P 500, την ώρα που ο Nasdaq έχασε 5,16%, με ώθηση από τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή υποχώρησε στο 8,3%, σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, παραμένοντας κοντά στα υψηλά 40 ετών, όμως η πτώση ήταν μικρότερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές, οι οποίοι έβλεπαν ότι ο δείκτης θα σημείωνε έφτανε στο 8,1%.

Ο υψηλότερος του αναμενόμενου πληθωρισμός στις ΗΠΑ παγίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για μεγάλη αύξηση επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα δημιουργώντας το κλίμα των σημερινών αγορών.

Συγκεκριμένα στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:56, διαμορφώθηκε στις 835,19 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,67%, με την αξία των συναλλαγών στα 11,27 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης νωρίτερα σημείωνε πτώση σε ποσοστό 0,70% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραφε απώλειες 0,36%.

Στην Ευρώπη η πτώση με φόντο τον πληθωρισμό των ΗΠΑ φαίνεται να είναι εξίσου ήπια, καθώς ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έχασε 0,13%, με τις μετοχές τεχνολογίας να υποχωρούν 0,4%. Ο τραπεζικός δείκτης στην Ευρώπη σημείωσε πτώση 0,1%. Την ίδια ώρα στη Γερμανία ο DAX είχε οριακή πτώση 0,07%, στη Γαλλία ο CAC 40 έχασε 0,04% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έπεσε 0,64%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ