ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό δύο ετών οι εισαγωγές αργού στην Ευρώπη

Σε υψηλό δύο ετών οι εισαγωγές αργού στην Ευρώπη
Το μερίδιο των εισαγωγών από τη Ρωσία κατέγραψε βουτιά κατά 21% τον Σεπτέμβριο AP Photo

Αύξηση κατέγραψαν οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο, παρότι μειώθηκε το μερίδιο των ρωσικών βαρελιών. Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές αργού εκτινάχθηκαν τον Σεπτέμβριο σε πάνω από 8,46 εκατ. βαρέλια την ημέρα, στον υψηλότερο μηνιαίο όγκο από τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται στοιχεία της Vortexa. Από αυτόν τον αριθμό εξαιρείται η Τουρκία.

Όπως σημειώνεται, το μερίδιο των εισαγωγών από τη Ρωσία κατέγραψε βουτιά κατά 21% τον Σεπτέμβριο, αν και παραμένει ο κορυφαίος προμηθευτής αργού στην Ευρώπη.

Πιο αναλυτικά, η Ευρώπη εισήγαγε περί τα 1,78 εκατ. βαρέλια ρωσικού αργού ημερησίως τον Σεπτέμβριο, σε μια ήπια αύξηση από τα 1,69 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο, όταν οι αποστολές είχαν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον από τις αρχές του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Vortexa.

Από την άλλη, οι εισαγωγές μη ρωσικού αργού στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί σταθερά φέτος και έχουν φτάσει στο μεγαλύτερο επίπεδο σύμφωνα με τα δεδομένα που υπολογίζονται από το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ