ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Ξεπέρασε το ορόσημο των 20.000 δολαρίων - Πτώση 70% για το ETF

Bitcoin: Ξεπέρασε το ορόσημο των 20.000 δολαρίων - Πτώση 70% για το ETF
Η σταθεροποίηση που παρατηρείται στην αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, κάνει τους πιο αισιόδοξους αναλυτές να μιλάνε για μια τάση ομαλοποίησης της αγοράς Pixabay

Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει από τις 6/10 βρέθηκε το Bitcoin, το οποίο διαπραγματεύτηκε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 δολαρίων την Τρίτη και σήμερα η ανοδική πορεία του κρυπτονομίσματος συνεχίζεται δυναμικά.

Συγκεκριμένα, το bitcoin ενισχύθηκε 5% την Τρίτη με ώθηση από την αισιοδοξία των επενδυτών για μια επιβράδυνση στην αύξηση των επιτοκίων από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα Federal Reserve, μέχρι το τέλος του 2022. Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης το κρυπτονόμισμα συνέχισε σε θετικό επίπεδο στα 20.380 δολάρια με άνοδο 1,46%.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ether σημείωσε ράλι 11% στα περίπου 1.500 δολάρια την Τρίτη, στο υψηλότερο σημείο από τα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, ενώ σήμερα έφτασε στα 1.516 με άνοδο 3,83%.

Η αισιοδοξία έφερε σταθεροποίηση

Η σταθεροποίηση που παρατηρείται στην αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, κάνει τους πιο αισιόδοξους αναλυτές να μιλάνε για μια τάση ομαλοποίησης της αγοράς και ειδικά του πιο δημοφιλούς από αυτά, του bitcoin.

Ειδικότερα, ο CEO του συναλλακτηρίου Crypto, Μάικλ βαν ντε Πόουπ δεν δίστασε μάλιστα να προβλέψει ότι τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες θα σημειωθεί θεαματική άνοδος του κρυπτονομίσματος με την αξία του να εκτινάσσεται ξανά στην περιοχή των 30.000 δολαρίων, κάτι που ίσως αποδειχτεί δύσκολο δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Υπενθυμίζεται πως ο κορυφαίος αναλυτής είχε παρουσιάσει σε ένα βίντεο στο YouTube «τι χρειάζεται να συμβεί» για να μπορέσουν τα κρυπτονομίσματα να «αλλάξουν το κλίμα» και να επιστρέψουν στην άνοδο ή αντίστροφα που θα βρει το κατώτερο του επίπεδο.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ:

Τεράστιες ζημιές για το πρώτο ETF στο Bitcoin

Έχει περάσει ένας χρόνος από την κυκλοφορία του πρώτου ETF που παρακολουθεί την τιμή του bitcoin και το ψηφιακό asset δεν κατέγραψε την αναμενόμενη πορεία, καθώς έχασε περισσότερα από κάθε άλλο ETF στον πρώτο χρόνο λειτουργίας, με μια πτώση της τάξεως του 70%.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα ProShares κυκλοφόρησε το «Bitcoin Strategy» τον Οκτώβριο του 2021 και έγινε αμέσως το πιο επιτυχημένο νέο ETF στην ιστορία, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 1 δισ. δολάρια την πρώτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ωστόσο, ένα χρόνο μετά το fund μετρά απώλειες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Morningstar Direct.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ