ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: Κράτησε τις 885 μονάδες η Αθήνα - Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων

Αγορές: Κράτησε τις 885 μονάδες η Αθήνα - Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων
Την προσοχή των επενδυτών έχουν οι εξελίξεις στα Eurogroup και Ecofin που ξεκίνησαν σήμερα στις Βρυξέλλες INTIME

Να κερδίσει το «στοίχημα» των 885 μονάδων κατάφερε σήμερα Δευτέρα 7/11 το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας το ανοδικό ράλι της Παρασκευής, θέτοντας τον τόνο σε μια εβδομάδα με σημαντικές ημερομηνίες.

Την προσοχή των επενδυτών έχουν οι εξελίξεις στα Eurogroup και Ecofin που ξεκίνησαν σήμερα στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα να εμφανίζεται αισιόδοξος για τα δημοσιονομικά της χώρας.

Προσερχόμενος για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως «ως προς το πρώτο, οι εκτιμήσεις φαίνεται να είναι δυσμενέστερες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Φαίνεται οι οικονομίες της Ευρώπης να έχουν χαμηλότερο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης ή ακόμη και ύφεση μέσα στο 2023 και υψηλό επίμονο πληθωρισμό. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα τα καταφέρει καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επιδεικνύοντας πολύ υψηλότερο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης από ότι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος και πολλές άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες».

Αύριο, Τρίτη 8/11, οι αναλυτές θα «μεταφράζουν» τα πρώτα αποτελέσματα των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών στις ΗΠΑ και κρίνουν πως θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλύτη για μια πιο θετική βραχυπρόθεσμη περίοδο.

Παράλληλα, την Πέμπτη 10/11 οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό, μια ανακοίνωση πολύ κρίσιμη καθώς θα δώσει τον τόνο για τα επόμενα βήματα της Fed.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με άνοδο 0,71% στις 885,30 μονάδες και τζίρο 50,81 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 886,16 μονάδες (+0,80%). Στο μέτωπο της Ευρώπης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, στις 17:29 κινούνταν στις 418,15 μονάδες με άνοδο 0,28%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ