ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Κέρδισε τη «μάχη» με τις 950 μονάδες - «Βουτιά» στην Wall Street

ΧΑ: Κέρδισε τη «μάχη» με τις 950 μονάδες - «Βουτιά» στην Wall Street
Οι θετικές κινήσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης 5/1 στο Χρηματιστήριο Αθηνών INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι θετικές κινήσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης 5/1 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να κερδίζει την «μάχη» για το ορόσημο των 950 μονάδων.

Συγκεκριμένα, στις 17:19 το ΧΑ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 0,57% στις 451,45 μονάδες και τζίρο στα 62,29 εκατ. ευρώ, προβάλλοντας αντιστάσεις στις πτωτικές τάσεις των διεθνών αγορών φόντο τα οικονομικά στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ και τις αποφάσεις της FED.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα επίσημα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή αναμένεται να ενισχύσουν τα σενάρια για νέες αυξήσεις στα επιτόκια της FED το επόμενο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται για την επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Fed στις αρχές Φεβρουαρίου, οι αναλυτές δίνουν 58,4% πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας κατά 25 μονάδες βάσης, έναντι αύξησης 50 μονάδων βάσης στην τελευταία συνεδρίασης του Δεκεμβρίου.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραφε πτώση κατά 0,15% και στην Wall Street, ο Dow Jones είχε απώλειες 0,79%, ο S&P 500 έχανε 0,88% και ο Nasdaq υποχωρούσε κατά 0,98%.

Σε ελεύθερη πτώση η Bed Bath & Beyond

Πτώση άνω του 20% καταγράφει η μετοχή της Bed Bath & Beyond στην Wall Street, με την διοίκηση της εταιρείας να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Συγκεκριμένα, εν μέσω της πτώσης των πωλήσεων και των μεγάλων χρεών της, η Bed Bath & Beyond αναφέρει πως εξετάζει όλες τις εναλλακτικές επιλογές, όπως η αναδιάρθρωση ή αναχρηματοδότηση των χρεών, η περικοπή ή καθυστέρηση των επιχειρησιακών λειτουργιών και η πώληση περιουσιακών στοιχείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ