ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Οι διεθνείς αγορές «βουλιάζουν» και παρασύρουν το ΧΑ

Χρηματιστήριο: Οι διεθνείς αγορές «βουλιάζουν» και παρασύρουν το ΧΑ
Πτώση κατά 1,3% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών το πρωί της Πέμπτης 19/1, υποκύπτοντας στις πιέσεις των διεθνών αγορών INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατακόρυφη βουτιά κατά 2,23% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών το μεσημέρι της Πέμπτης 19/1, υποκύπτοντας στις πιέσεις των διεθνών αγορών, μετά από ένα κερδοφόρο κλείσιμο το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, στις 16:30 ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινούνταν κοντά στις 967 μονάδες, με τζίρο στα 78,82 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας διόρθωση, μετά από ένα ισχυρό σερί ανόδου τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Υπενθυμίζεται πως στο κλείσιμο της συνεδρίασης την Τετάρτη ο τζίρος ανήλθε στα 191,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος των συναλλαγών στα 72,8 εκατ. τεμάχια.

Στο ίδιο κλίμα σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές είχαν πτώση κατά 1,40%, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις οικονομικές προβλέψεις του έτους, οι οποίες είναι και ένα από τα σημαντικά θέματα στην «ατζέντα» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός αυτή την εβδομάδα.

Η αδυναμία του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 αποδίδεται και στην βουτιά άνω των 600 μονάδων του αμερικανικού βιομηχανικού δείκτη Dow Jones, ο οποίος έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης στις 33.296 μονάδες. Αντίστοιχα, και ο διευρυμένος S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 1,56%, στην χειρότερη ημερήσια επίδοσή του από τα μέσα Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ