Ο οίκος Moody's απειλεί με υποβάθμιση το αξιόχρεο της Μ. Βρετανίας
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's μετέβαλε χθες Παρασκευή από σταθερή σε αρνητική την προοπτική του αξιόχρεου της Μ. Βρετανίας μετά από τη νίκη του Brexit, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβαθμίσει το αξιόχρεό της χώρας στο εγγύς μέλλον.
Σε ανακοίνωσή του, ο αμερικανικός οίκος εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πυροδοτεί «μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας», η οποία πρόκειται να έχει «αρνητικές συνέπειες για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας».
Ο οίκος τοποθετεί σήμερα το βρετανικό κρατικό αξιόχρεο στη βαθμίδα Aa1.
Στις 23 Φεβρουαρίου του 2013, έναν μόλις μήνα μετά από την πρώτη ανακοίνωση του Ντέιβιντ Κάμερον (David Cameron) για το δημοψήφισμα, ο οίκος Moody's υποβάθμισε τη Μ. Βρετανία. Ήταν η πρώτη φορά από το 1978 που η Μ. Βρετανία θα έχανε την κορυφαία βαθμίδα του τριπλού Α. Έκτοτε το κρατικό της αξιόχρεο παραμένει στην δεύτερη καλύτερα βαθμιδα του Aa1.
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα στον Κηφισό - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Κηφισίας
08:52
Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν για πρώτη φορά ότι έχουν αναπτύξει όπλα στο διάστημα - Ο ρόλος Ρωσίας και Κίνας
08:50
Η Αθήνα επιλέγει τον διάλογο με την Άγκυρα και οριοθετεί τις κόκκινες γραμμές
08:39
Πλήγματα της Ρωσίας σε πρατήριο καυσίμων και αποθήκες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας
08:36