ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή διόρθωση με κατοχύρωση κερδών στο ΧΑ

Ισχυρή διόρθωση με κατοχύρωση κερδών στο ΧΑ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η σημερινή συνεδρίαση έφερνε κατοχύρωση των κερδών με μια ισχυρή διόρθωση που έφτασε το -2,76% στις 1.233 μονάδες και τζίρο στα 143,45 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους ανθρώπους της αγοράς. 

Άλλωστε, το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαίωσε επενδυτές και αναλυτές που είχαν προεξοφλήσει και ήδη αποτιμήσει τη νική της Νέα Δημοκρατίας, από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Παρά το αρνητικό πρόσημο, η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση βρήκε τους επενδυτές συγκρατημένα αισιόδοξους πως η πολιτική σταθερότητα θα δώσει στην αγορά την απαραίτητη ώθηση και θα φέρει την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα και αυξημένη δραστηριότητα.

Όπως σημειώνει άλλωστε ο κύριος Νίκος Χρυσοχοΐδης της Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή μιλώντας στο CNN Greece, «είναι λογικό να υπάρξουν και ρευστοποιήσεις στην αρχή της συνεδρίασης από τους βραχυπρόθεσμους traders, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να επικρατήσει η ηρεμία με κάποιους αγοραστές».

«Σε μεγάλο βαθμό είχε προεξοφληθεί το αποτέλεσμα και δεν είχαμε κάποια πολύ μεγάλη έκπληξη και άρα είναι λογικό να επικρατεί ένα συγκρατημένα αισιόδοξο κλίμα» πρόσθεσε.

Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί πως το ελληνικό χρηματιστήριο έχει σημειώσει ράλι 12% μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ξεπερνώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx600 κατά ένα συντριπτικό 15%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ