ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Χάος μετά την ψεύτικη ανάρτηση της SEC για τα ETF

Bitcoin: Χάος μετά την ψεύτικη ανάρτηση της SEC για τα ETF
AP Photo

Πάνω από τα 45.000 δολάρια αρχίζει να σταθεροποιείται το Bitcoin, μετά τον πανικό που προκάλεσε το «χακάρισμα» του λογαριασμού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter).

Η ανάρτηση ανέφερε πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε εγκρίνει την έκδοση ETF σε όλα τα χρηματιστήρια της χώρας, ωστόσο η ρυθμιστική αρχή διευκρίνισε ότι δεν είχε ακόμη εγκρίνει τα εν λόγω αμοιβαία κεφάλαια και ότι ο λογαριασμός της στο X είχε παραβιαστεί, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η δημοσίευση όμως ήταν αρκετή για να προκαλέσει έντονες διακυμάνσεις στο Bitcoin, το οποίο από το επίπεδο των 46.700 δολαρίων έφτασε σχεδόν 48.000 δολάρια – σε υψηλό 21 μηνών, πριν υποχωρήσει στα 45.000 δολάρια, αν και πλέον έχει αρχίσει να σταθεροποιείται κοντά στα 45.600 δολάρια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της SEC, Gary Gensler, «ο λογαριασμός της @SECGov στο Twitter έχει παραβιασθεί και αναρτήθηκε ένα tweet χωρίς εξουσιοδότηση». Η εν λόγω ανάρτηση ανέφερε ότι η Επιτροπή είχε εγκρίνει τα ETFs σε όλα τα χρηματιστήρια της χώρας.

Ο Gensler ξεκαθαρίζει στην ανάρτηση του ότι η «SEC δεν έχει εγκρίνει την εισαγωγή και διαπραγμάτευση spot προϊόντων σε αµοιβαία κεφάλαια bitcoin».

Όπως αναφέρει σχετικά το Bloomberg, το SEC αναμένεται ευρέως από τους αναλυτές να ανακοινώσει μια απόφαση σχετικά με τα συγκεκριμένα ETF την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως το Bitcoin έχει σημειώσει ράλι 163% τους τελευταίους 12 μήνες, τροφοδοτούμενο από την προσδοκία ότι τα προτεινόμενα ETF θα μετατρέψουν το κρυπτονόμισμα σε mainstream επένδυση. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές αναρωτιούνται εάν το Bitcoin θα κινηθεί πτωτικά εάν και όταν έλθει η έγκριση της SEC, καθώς οι κερδοσκόποι μπορεί να αποφασίσουν να κατοχυρώσουν κέρδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ