ΑΓΟΡΕΣ

SEC: Εγκρίθηκαν 11 ETFs που επενδύουν απευθείας στο Bitcoin

SEC: Εγκρίθηκαν 11 ETFs που επενδύουν απευθείας στο Bitcoin
AP Photo (Φωτογραφία Αρχείου)

Σε μια απόφαση «σταθμό» για την αγορά των κρυπτονομισμάτων προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η οποία έδωσε το «πράσινο φως» σε 11 διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs), που επενδύουν απευθείας στο Bitcoin.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση της SEC, έρχεται μετά από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών - μόλις δύο ημέρες μετά την παραβίαση του λογαριασμού της SEC στο Χ - και ανοίγει τον δρόμο σε νέους επενδυτές να αποκτήσουν πρόσβαση στο ψηφιακό νόμισμα.

Υπενθυμίζεται πως η ψευδής ανάρτηση στον λογαριασμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter) ανέφερε πως είχε ήδη εγκριθεί η έκδοση ETF σε όλα τα χρηματιστήρια της χώρας και προκάλεσε αναστάτωση στην αγορά.

Τα ETFs που πήραν το «πράσινο φως»

Συνολικά, εγκρίθηκαν 11 ETFs ή διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία είναι τα εξής:

Grayscale Bitcoin Trust GBTC, Bitwise Bitcoin ETF, Hashdex Bitcoin ETF, Blackrock’s iShares Bitcoin Trust, Valkyrie Bitcoin Fund, ARK 21Shares Bitcoin ETF, Invesco Galaxy Bitcoin ETF, VanEck Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Fund, Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund και Franklin Bitcoin ETF.

Νωρίτερα την Τετάρτη, το χρηματιστήριο προθεσμιακών συμβολαίων CBOE ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των πολυαναμενόμενων spot ΕΤF στο bitcoin.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ