ΑΓΟΡΕΣ

Βitcoin ETFs: Ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε τα 4,6 δισ. δολάρια την πρώτη μέρα

Βitcoin ETFs: Ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε τα 4,6 δισ. δολάρια την πρώτη μέρα
AP Photo/Kin Cheung

Μετοχές αξίας 4,6 δισ. δολαρίων διαπραγματεύτηκαν στο ντεμπούτο τους τα εισηγμένα στο χρηματιστήριο Bitcoin ETF, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, μετά την έγκριση που έδωσε την προηγούμενη ημέρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Τα προϊόντα αυτά σηματοδοτούν μια στιγμή ορόσημο για τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, με τους επενδυτές να δοκιμάζουν εάν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μπορούν να κερδίσουν ευρύτερη αποδοχή ως επένδυση, παρότι εξακολουθούν να θεωρούνται από πολλούς επαγγελματίες ως επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα, από τα 11 Βitcoin ETFs που άρχισαν να διαπραγματεύονται, η Grayscale, η BlackRock και η Fidelity κυριάρχησαν στους όγκους συναλλαγών.

«Οι όγκοι συναλλαγών ήταν σχετικά ισχυροί για τα νέα ETF», δήλωσε ο Todd Rosenbluth, στρατηγικός αναλυτής της VettaFi. «Όμως πρόκειται για έναν αγώνα που διαρκεί περισσότερο από μία ημέρα, αναφέρει σχετικά στο Reuters.

Οι εκδόσεις των ETF ενίσχυσαν τις τιμές των δημοφιλέστερων κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα, το Bitcoin σημείωσε αύξηση ακόμα και 1% στα 49.000 δολάρια στο υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2021, πριν σταθεροποιηθεί στα κοντά στα 46.300 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Coin Metrics. Στο ίδιο κλίμα, το Ether σταθεροποιήθηκε κοντά στα 2.600 δολάρια, με άνοδο 2,8%, αν και νωρίτερα είχε ενισχυθεί μέχρι και 5%, στο επίπεδο του Μαΐου 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ