ΑΓΟΡΕΣ

Βitcoin: «Βουτιά» άνω του 20% από τις 11 Ιανουαρίου

Βitcoin: «Βουτιά» άνω του 20% από τις 11 Ιανουαρίου
Pixabay

Βουτιά άνω του 20% έχει σημειώσει το bitcoin από τις 11 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ των πρώτων διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων με βάση την τιμή spot του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος, καθώς οι κερδοσκόποι εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο των συγκεκριμένων επενδυτικών προϊόντων. 

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον πλανήτη εκτινάχθηκε στα 49.021 δολάρια την ημέρα που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των spot ETFs, ακολουθώντας όμως διολισθαίνουσα πορεία στη συνέχεια, με την τιμή του την Τρίτη να κυμαίνεται στα 38.975 δολάρια, ήτοι 20,5% χαμηλότερα από το υψηλό της 11ης Ιανουαρίου.

«Με τη πτωτική τάση να δείχνει να επικρατεί, τα επόμενα κρίσιμα επίπεδα στήριξης για το bitcoin εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται μεταξύ των 38.000 και των 36.000 δολαρίων», σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσαν οι αναλυτές του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bitfinex την Τρίτη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα 10 spot bitcoin ETFs που διαπραγματεύονται ήδη στις αγορές των ΗΠΑ έχουν καταγράψει συνολικές καθαρές εισροές ύψους 1,1 δισ. δολαρίων μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg Terminal έως τη Δευτέρα. Στον υπολογισμό συνυπολογίζεται ο αντίκτυπος του Bitcoin Trust της Grayscale, το οποίο έχει υποστεί εκροές σχεδόν 3,5 δισ. δολαρίων μέχρι στιγμής, καθώς οι επενδυτές ξεφορτώνονται τις μακροπρόθεσμες θέσεις τους, σύμφωνα με τα στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ