ΑΓΟΡΕΣ

Χάνει έδαφος το Bitcoin – Υποχώρηση κάτω από τα 40.000 δολάρια

Χάνει έδαφος το Bitcoin – Υποχώρηση κάτω από τα 40.000 δολάρια
INTIME

Το Bitcoin διολίσθησε κοντά στο όριο των 40.000 δολαρίων τη Δευτέρα, με πτώση έως και έως και 3,4% στα μέσα της ημέρας, παρασύροντας μαζί του και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ether (-4,1%) και το Solana (-3,9% ) και το Dogecoin (-2,1%).

Η πτώση τους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανοδικές τάσεις των αγορών διεθνώς, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την ανθεκτικότητα της οικονομίας των ΗΠΑ εν όψει των στοιχείων για το ΑΕΠ του δ' τριμήνου, τα οποία θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Βλέπουμε αδυναμία σε όλα τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, καθώς οι νέες εισροές ETF δεν έχουν μέχρι στιγμής αντισταθμίσει το profit taking από κερδοσκόπους traders σε θέσεις στις οποίες είχαν τοποθετηθεί πριν από την ανακοίνωση», δήλωσε η Caroline Mauron, διευθύνουσα σύμβουλος του παρόχου ρευστότητας παραγώγων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Orbit.

«Ενώ τα 40.000 δολ. μπορεί να είναι ένα σημαντικό ψυχολογικό όριο, δεν περιμένουμε μια διάσπαση να προκαλέσει έναν καταρράκτη ρευστοποίησης εδώ, ενώ βλέπουμε το επόμενο επίπεδο υποστήριξης γύρω στα 38.000 δολάρια».

Την πρώτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης για ETFs spot Bitcoin στις ΗΠΑ άλλαξαν χέρια περίπου 6,5 δισ. δολάρια σε μετοχές, σύμφωνα με σημείωμα του Bloomberg Intelligence την Παρασκευή, πολύ υψηλότερα απ' ό,τι καταγράφηκε σε ETF που συνδέονται με παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Το κλίμα της αγοράς έχει επιβραδυνθεί μετά την έγκριση των ETF και η χρήση μόχλευσης συνεχίζει να έχει χαμηλότερη τάση, υποδηλώνοντας προσεκτικές θέσεις από πλευράς των traders», αναφέρει ο Fadi Aboualfa, επικεφαλής έρευνας στην Copper Technologies.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ