ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σκρέκας: Πότε θα επιδοτηθούν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες - Έρχεται νέο «Εξοικονομώ»

Σκρέκας: Πότε θα επιδοτηθούν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες - Έρχεται νέο «Εξοικονομώ»
Ο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' οίκον» για την ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών προανήγγειλε ο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στην έναρξη του προγράμματος επιδότησης των νοικοκυριών για την αντικατάσταση ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με ηλιακούς.

Όπως είπε στόχος είναι το πρόγραμμα για την αντικατάσταση των ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με σύγχρονους ηλιακούς, να ξεκινήσει μέχρι τέλος του έτους.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το repowerEU.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε, επίσης, ότι θα «βγει» νέο «Εξοικονομώ Κατ' οίκον» με επιδοτήσεις για ενεργειακή θωράκιση κατοικιών, σημειώνοντας ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα προδημoσιευτεί ο οδηγός για το Εξοικονομώ για επιχειρήσεις.

Έως και 20% εξοικονόμηση ενέργειας με την αντικατάσταση θερμοσίφωνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» με… οδηγό το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα επιδοτήσει την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς, με το μέσο κόστος αγοράς τους να κυμαίνεται στα 800 με 1.000 ευρώ.

Εκτιμάται ότι 3,5 εκατ. κατοικίες έχουν θερμοσίφωνες ρεύματος. Με αυτό τον τρόπο, το υπουργείο στοχεύει σε εξοικονόμηση ενέργειας που φτάνει το 20% σε κάθε νοικοκυριό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ