ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τι θα γίνει με το ωράριο των καταστημάτων της Αθήνας

Τι θα γίνει με το ωράριο των καταστημάτων της Αθήνας
Στη απόφαση να μην υπάρξει πρόταση προς τα μέλη του για μείωση του ωραρίου λειτουργίας, καταλήγει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ΙΝΤΙΜΕ

Στη απόφαση να μην υπάρξει πρόταση προς τα μέλη του για μείωση του ωραρίου λειτουργίας, καταλήγει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας με αποτέλεσμα τα καταστήματα της πρωτεύουσας να συνεχίσουν να λειτουργούν τις ίδιες ώρες και το επόμενο διάστημα 

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τη συζήτηση που είχε ξεκινήσει τις προηγούμενες μέρες μετά την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης στα μέλη του να περιορίσουν το ωράριο λειτουργίας τους τις απογευματινές και βραδινές ώρες προκειμένου να μειωθεί το κόστος της ενέργειας, ο πρόεδρος των Εμπόρων της Αθήνα, Σταύρος Καφούνης είχε θέσει κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να εφαρμοστεί περιορισμός του ωραρίου και στα καταστήματα της πρωτεύουσας.

Μεταξύ των οποίων, να υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση που θα αφορά στο σύνολο των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των σούπερ μάρκετ.

Με δεδομένο ότι χθες το πρωί κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει συζήτηση για μείωση του ωραρίου αλλά κάθε εμπορικός Σύλλογος και κάθε κατάστημα μπορεί να ορίζει τις ώρες λειτουργίας του και στη συνέχεια επίσης και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για αλλαγή του ωραρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας δεν προχωρά σε τέτοια πρόταση προς τα μέλη του.

O Σταύρος Καφούνης μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει ένα ωράριο και οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν είναι υποχρεωμένες να το ακολουθήσουν αλλά είθισται να το ακολουθεί ένα μεγάλο ποσοστό. Σε περίπτωση ωστόσο που ο ΕΣΑ προχωρούσε σε τέτοιου είδους πρόταση χωρίς παράλληλα να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, οι μεγάλες αλυσίδες, τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα έμεναν ανοιχτά, όπως σημείωσε.

Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει απόφαση από την κυβέρνηση ώστε να είναι όλα τα καταστήματα κλειστά, ο κ. Καφούνης εκτιμά ότι με μία τέτοια πρόταση προς τα μέλη του Συλλόγου της Αθήνας, θα δημιουργούνταν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο Σταύρος Καφούνης εμφανίστηκε ωστόσο θετικός στο ενδεχόμενο να μην αλλάξει η ώρα από θερινή σε χειμερινή. «Είναι μία συζήτηση που έχει ενδιαφέρον, θα έχει αποτέλεσμα ωστόσο είναι ένα σύνθετο θέμα που αφορά όλη την Ευρώπη. Θεωρώ όμως ότι είναι μία πρόταση που έχει βάση και μπορούμε να τη συζητήσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ