ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Παπαθανάσης στο CNN Greece: Δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε οικονομία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Παπαθανάσης στο CNN Greece: Δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε οικονομία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης

To 2022 οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα θα καταγράψουν νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ και το 2023 θα είναι επίσης μια καταπληκτική χρονιά στο μέτωπο αυτό.

Αυτό τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο CNN Greece.

Αντίστοιχα, η ανάπτυξη το 2022 αναμένεται να προσεγγίσει το επίπεδο του 6%, ενώ θα διαμορφωθεί κοντά στο 1% το 2023, ποσοστό τριπλάσιο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Την ίδια στιγμή όμως, η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που μειώνουμε το χρέος μας ενώ ταυτόχρονα διαμηνύει ότι «δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε την οικονομία, τα νοικοκυρά και τις επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος στους λόγους που προσελκύουν τους ξένους επενδυτές στη χώρα, στέκεται και στο γεγονός ότι «έχουμε ταλέντα που δεν μπορούν να βρουν» ενώ εξάρει τη σημασία της μείωσης της γραφειοκρατίας αλλά και της δημιουργίας ενός ελκυστικού περιβάλλοντος.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα παίζει, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, και ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, ο οποίος είναι φτιαγμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρνει ισόρροπη ανάπτυξη.

Μάλιστα, όπως τονίζει, μόνο στο καθεστώς της μεταποίησης είχαμε επενδύσεις 1 δισ. ευρώ, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι υποψήφιοι επενδυτές την επανέναρξη των διαδικασιών από το νέο έτος.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Νίκου Παπαθανάση στο CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ