ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Intrakat: «Πράσινο φως» στην ΑΜΚ - Μπαίνει στη διεκδίκηση της Αττικής Οδού

Intrakat: «Πράσινο φως» στην ΑΜΚ - Μπαίνει στη διεκδίκηση της Αττικής Οδού
Με 30% θα συμμετάσχει στη διεκδίκηση της παραχώρησης της Αττικής Οδού η Intrakat

Το «πράσινο φως» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ άναψαν οι μέτοχοι στη σημερινή εξ αναβολής Γενική Συνέλευση της Intrakat.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Εξάρχου, ο οποίος έκανε λόγο για ιστορική μέρα, ανακοίνωσε ότι η Intrakat θα συμμετάσχει με ποσοστό 30% σε κοινοπρακτικό σχήμα, με τις Brisa και Rubicone για τη διεκδίκηση της παραχώρηση της Αττικής Οδού.

«Με την ΑΜΚ κλείνουμε τους λογαριασμούς του παρελθόντος και προχωράμε στην επόμενη ημέρα της εταιρείας» σημείωσε ο κ. Εξάρχου.

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στους μετόχους επεσήμανε ότι υπάρχει υποαπόδοση στο πρώτο εξάμηνο ενώ η αύξηση του ενεργειακού κόστους, καθώς και των επιτοκίων κατέστησαν απαραίτητη την ΑΜΚ. Τα κεφάλαια που θα προέλθουν από την ΑΜΚ θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αποκτήσει κεφαλαιακό απόθεμα, προκειμένου να διεκδικήσει νέα έργα και να προχωρήσει σε εξαγορές και επενδύσεις.

Οι μέτοχοι της εταιρείας κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 76,56% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενέκριναν ομόφωνα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 25.641.025,80 ευρώ με καταβολή μετρητών, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι και του ποσού των 100.000.000,62 ευρώ και την έκδοση μέχρι και 85.470.086 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ εκάστη. Με τιμή διάθεσης εκάστης Νέας Μετοχής τα 1,17 ευρώ και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 1,13878275664266 Νέες Μετοχές για κάθε μία υφιστάμενη μετοχή της Εταιρίας. Οι Νέες Μετοχές να διατεθούν στην Ελλάδα μέσω δημόσιας προσφοράς με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, κατόπιν έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και δημοσίευσης από την Εταιρεία ενημερωτικού δελτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ