ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ακίνητα: Πληρότητες έως και πάνω από 90% σε δημοφιλή νησιά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ακίνητα: Πληρότητες έως και πάνω από 90% σε δημοφιλή νησιά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
ΙΝΤΙΜΕ

Υψηλά ποσοστά προκρατήσεων καταγράφονται για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, σε ό,τι αφορά τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ειδικά στα, κοντινά στην Αθήνα νησιά, όπως για παράδειγμα στην Ύδρα, που αποτελούν μία πιο εύκολη επιλογή για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, οι προκρατήσεις έφταναν από αρκετά νωρίς, το 94%, αντίστοιχα στην Αίγινα, το 84%, στην Κύθνο, το 86%, ενώ στις Σπέτσες, το 73%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου, E-Real Estates. Επίσης, το πιο κοντινό Kυκλαδονήσι στην Αττική, η Κέα, εμφανίζει προκρατήσεις της τάξεως του 78%, στην πλατφόρμα Aribnb.

«Στους 18 δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς τα ποσοστά προκρατήσεων κυμαίνονται από 52% έως 94% στην πλατφόρμα Aribnb. Τις επόμενες ημέρες, θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις που θα αγγίξουν ακόμη και 100% σε πολλούς νησιωτικούς προορισμούς», σημειώνει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Στα ιδιαίτερα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, Μύκονο, Σαντορίνη αλλά και Πάρο, οι προκρατήσεις σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο - από Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Δευτέρα 24 Ιουνίου - φτάνουν το 70%, 79% και 69% αντίστοιχα.

Υψηλά ποσοστά πληρότητας της τάξεως του 91% εμφανίζει η Νάξος, με τη δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αγγίζει τις 1.967 κατοικίες. Στη Σύρο, το ποσοστό προ-κρατήσεων, αγγίζει το 71% και στην Τήνο το 60%. Σε Σκιάθο και Σκόπελο διαμορφώνεται στο 81% και 74% αντίστοιχα.

Στο Ιόνιο, τέλος, η Ζάκυνθος καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 52%, η Κεφαλονιά αντίστοιχα, 68% και η Λευκάδα, 73%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ