ΧΡΗΜΑ

«Παράθυρο» για νέα παρέμβαση στο ντίζελ κίνησης

«Παράθυρο» για νέα παρέμβαση στο ντίζελ κίνησης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ - Φωτογραφία αρχείου

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης μπαίνει η τιμή του ντίζελ κίνησης, σύμφωνα με την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ντίζελ μας απασχολεί και θα το εξετάσουμε», απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται πως η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης πανελλαδικώς ήταν στα 2,02 ευρώ/λίτρο, καθώς η κρατική επιδότηση των 15 λεπτών συγκρατούσε την τιμή του καυσίμου σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε σχέση με τη βενζίνη. Πλέον το πετρέλαιο κίνησης έχει πάρει την ανηφόρα στην αντλία, με αποτέλεσμα η τιμή του πλέον να προσεγγίζει εκείνη της απλής αμόλυβδης.

Σημειώνεται πως το πλεονέκτημα σε ένα ντίζελ μοντέλο παραμένει αυτό της μειωμένης κατανάλωσης καυσίμου σε σχέση με ένα βενζίνης.

Πλαφόν σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκη ζητούν 8 στους 10 πολίτες

Την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα και σε μια σειρά από προϊόντα πρώτης ανάγκης ζητούν 8 στους 10 πολίτες, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για το Newsbomb.gr.

Η έρευνα δείχνει πως υπάρχει πολύ μεγάλος βαθμός συμφωνίας στο να τεθεί ανώτερο επίπεδο τιμής πώλησης στα καύσιμα κατά 81% και σε μια σειρά από προϊόντα πρώτης ανάγκης, με τους πολίτες να επιθυμούν το πλαφόν να τεθεί στις τιμές και όχι στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων, κάτι που ήδη ισχύει.

Το 51,9% των πολιτών δηλώνουν πως σίγουρα συμφωνούν με την επιβολή πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πρώτης ανάγκης και των καυσίμων, το 29,1% αναφέρουν πως μάλλον συμφωνούν, το 5,6% αναφέρουν πως μάλλον διαφωνούν και το 5,6% αναφέρουν πως σίγουρα διαφωνούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ