ΧΡΗΜΑ

Βlack Friday: Κορυφώνεται σήμερα η «μάχη» των προσφορών

Βlack Friday: Κορυφώνεται σήμερα η «μάχη» των προσφορών
Η αγορά θα κινείται σε ρυθμούς Black Friday έως και τη Δευτέρα που είναι η Cyber Monday ενώ τα καταστήματα θα ανοίξουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή. Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος

Η «μάχη» των προσφορών που ξεκίνησε πριν από περίπου 15 ημέρες στην αγορά κορυφώνεται σήμερα, ανήμερα της Black Friday.

 

Τα καταστήματα θα υποδεχθούν από το πρωί τους καταναλωτές ενώ αρκετοί αναμένεται να επιλέξουν και τα ηλεκτρονικά καταστήματα για τις αγορές τους καθώς μετά την περίοδο της πανδημίας είναι πλέον περισσότερο εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές αγορές.

Πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη βγάλει στον αέρα από τις προηγούμενες μέρες τις προσφορές στα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να έχουν ήδη κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς. Σήμερα ωστόσο, αναμένεται να προστεθούν, νέα προϊόντα και μεγαλύτερες προσφορές ενώ στην «αρένα» θα μπουν και οι μικρότερες επιχειρήσεις.

Έως και τη Δευτέρα άλλωστε η αγορά θα κινείται σε ρυθμούς Black Friday και Cyber Monday ενώ τα καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοιχτά και την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Φέτος σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους, με κάθε είδους προϊόντα και υπηρεσίες, συμμετέχουν στη Black Friday που γίνεται σε συνθήκες πληθωριστικών πιέσεων και εν μέσω του κύματος ακρίβειας.

Ο εμπορικός κόσμος ελπίζει ότι πολλές από τις αγορές που οι καταναλωτές είχαν αναβάλλει το προηγούμενο διάστημα λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου εισοδήματός τους θα γίνουν στη Black Friday και πως οι προσφορές θα αποτελέσουν για εκείνους ένα ισχυρό κίνητρο. Προσδοκούν δε, η αγορά να «ζεσταθεί» ενόψει των Χριστουγέννων και λίγο πριν κλείσει η χρονιά, να μπουν έσοδα στα ταμεία τους.

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους αναμένεται να «κυνηγήσουν» τις μεγάλες προσφορές και να αναζητήσουν τις ευκαιρίες προκειμένου να αγοράσουν προϊόντα που έχουν ανάγκη αλλά και χριστουγεννιάτικα δώρα σε πιο προσιτές τιμές.

Η αγορά της Black Friday εκτιμάται φέτος ότι θα ανέλθει στα 120 εκατ. ευρώ σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο ΣΕΛΠΕ, βάσει της οποίας, ένας στους πέντε καταναλωτές θα ψωνίσει τη συγκεκριμένη περίοδο με τη μέση δαπάνη να φτάνει τα 146 ευρώ. Παράλληλα 1 στους 3 από τους καταναλωτές που θα ψωνίσουν δηλώνει πως θα κάνει και το μεγαλύτερο μέρος των αγορών του για τα Χριστούγεννα.

Σε κάθε περίπτωση το τελικό «ταμείο» για τη Black Friday αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα μετά και το τέλος της Cyber Monday στις 28 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ