ΧΡΗΜΑ

Παπαθανάσης για Market Pass: Θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών

Παπαθανάσης για Market Pass: Θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών
Σύμφωνα με τον Νίκο Παπαθανάση, «σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού και τις τιμές που ανακοινώθηκαν, δείχνουν πως το 89% των προϊόντων έχει σταθερές τιμές» Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

«Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών αλλά δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% των αυξήσεων» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε μεταξύ άλλων ότι «με στοχευμένα μέτρα ενισχύουμε το εισόδημα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού, είπε πως οι τιμές που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν πως το 89% των προϊόντων είχε σταθερές τιμές, στο 6% είχαμε μείωση και στο 5% αύξηση και πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε το καλάθι του νοικοκυριού πριν από 12 εβδομάδες, η μέση τιμή του είναι χαμηλότερη σήμερα.

Πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση γιατί ενδεχομένως θα παρουσιαστούν ελλείψεις στα ράφια» και σχετικά με το Market Pass, είπε πώς τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε αγορές.

Τέλος, υπεραμύνθηκε της απόφασης της Κυβέρνησης να προχωράει σε στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση των πολιτών, όπως για παράδειγμα το Market Pass κι όχι σε οριζόντια όπως η μείωση του ΦΠΑ, φέρνοντας σας παράδειγμα ότι με το Market Pass μια 4μελής οικογένεια θα έχει όφελος 52 ευρώ, ενώ αν είχαμε μείωση του ΦΠΑ σε ποσοστό 7%, το όφελος για την οικογένεια θα ήταν 32 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ