ΔΥΠΑ: Πώς θα αποκτήσετε επαγγελματική εμπειρία με μισθό 594 ευρώ/μήνα «καθαρά»
Ξεκίνησε σήμερα, η υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο «πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην ψηφιακή οικονομία για 3.900 ανέργους έως 29 ετών», το οποίο προβλέπει 594 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση απευθείας στους συμμετέχοντες.
Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δώσουν ως πάροχοι τη δυνατότητα σε νέους που έχουν καταρτιστεί στην ψηφιακή οικονομία να αποκτήσουν εμπειρία για έξι μήνες, 30 ώρες εβδομαδιαία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη δράση εντάσσονται επιχειρήσεις που ασκούν οικονομική δραστηριότητα (κύρια ή δευτερεύουσα) σε τομείς ψηφιακής οικονομίας. Λοιπές επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν, εάν ο ιδιοκτήτης ή τουλάχιστον ένας εργαζόμενος με σχέση πλήρους και εξαρτημένης εργασίας απασχολούνται μερικώς ή αποκλειστικά σε σχετικό αντικείμενο.
Οι επιχειρήσεις εντάσσονται ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:
Επιχειρήσεις με Προσωπικό έως | Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων |
1 | |
1-3 άτομα | 2 |
4-9 άτομα | 3 |
10-19 άτομα | 4 |
20-30 άτομα | 6 |
31-50 άτομα | 10 |
50+ | 25% του προσωπικού |
Οι αιτήσεις υποβάλλονται, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ (e-services), το αργότερο έως τις 14 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59 και απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επιχείρηση να μην μειώσει το προσωπικό της του κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την αίτηση.
Οι ωφελούμενοι υπάγονται στην ασφάλιση του συνεισπραττόμενου κλάδου ασθενείας σε είδος (ΕΟΠΥΥ) και ασφαλίζονται για επαγγελματικό κίνδυνο στον e- ΕΦΚΑ από τη ΔΥΠΑ.
Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 14.935.120 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020», με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΥΠΑ: Τελευταία ευκαιρία για το «Πάω Μπροστά» με εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ
Dimand: Το deal για το Μινιόν και γιατί το 2026 είναι «χρονιά-σταθμός» για πωλήσεις και επενδύσεις
08:15
Ρούμπιο για Ιράν: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν αυτόν τον γενναίο λαό»
08:12
Τραγωδία στην Κοζάνη: 80χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του
08:05
Η ιστορία στο... πιάτο: Τι έτρωγαν οι δικτάτορες του 20ού αιώνα
08:00