Πλημμύρες Θεσσαλία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρώτης αρωγής για πάνω από 9.420 δικαιούχους
Πλημμυρισμένη περιοχή της Θεσσαλίας
AP Photo/Vaggelis KousiorasΟλοκληρώθηκε η διαδικασία διασταυρώσεων και πληρωμών για 9.422 αιτήσεις επιχειρήσεων, κτηνοτρόφων και αγροτών που έχουν πληγεί από τις φονικές πλημμύρες του φθινοπώρου στην Θεσσαλία.
Να σημειωθεί πως, την Πέμπτη (11/4) πραγματοποιήθηκε νέα καταβολή του δεύτερου κύκλου της πρώτης αρωγής -η επιπλέον επιχορήγηση ως και 10.000 ευρώ- προς 316 αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, συνολικού ύψους 1.939.000,00 ευρώ.
Συνολικά, μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της πρώτης αρωγής, έχουν καταβληθεί 19.551.000 ευρώ προς 3.561 αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, εκ των οποίων 17.572.000 ευρώ αφορούν σε 3.201 περιπτώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων και 1.979.000 ευρώ αφορούν σε 360 περιπτώσεις κτηνοτροφικών μονάδων.
Αθροιστικά, μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του πρώτου και του δεύτερου κύκλου της πρώτης αρωγής, έχουν καταβληθεί 175,8 εκατ. ευρώ προς περίπου 49.200 περιπτώσεις νοικοκυριών, επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και κτηνοτροφικών μονάδων που επλήγησαν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023: Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 174 εκατ. ευρώ πρώτης αρωγής
Σκύλος επιτέθηκε σε γυναίκα στην Αταλάντη – Ακρωτηριάστηκαν τα δύο της δάχτυλα
16:20
Κλειστά αύριο (27/12) τα θέατρα λόγω της απεργίας ηθοποιών και μουσικών
16:08
ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ: Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι
15:50
Καμπότζη και Ταϊλάνδη αλληλοκατηγορούνται για την νέα ανάφλεξη στις εχθροπραξίες
15:38