Βελτιώνονται οι ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τα άτομα με αναπηρία
Βελτιώνονται οι ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τα άτομα με αναπηρία, καθώς, πλέον τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% θα εντάσσονται στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών με αυξημένα όρια στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Έτσι, θα ωφελούνται από την πρόβλεψη του νόμου για τους ευάλωτους οφειλέτες που ορίζει την αυτόματη και υποχρεωτική αποδοχή από τράπεζες και Δημόσιο της πρότασης αναδιάρθρωσης του χρέους τους στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.
«Είναι υποχρεωτική για τους servicers, τα funds και όσα δάνεια υπάρχουν στις τράπεζες, η ρύθμιση μέσω του εξωδικαστικού.
Δυστυχώς παραμένει για τους υπόλοιπους προαιρετική, όσον αφορά τα funds, η ρύθμιση μέσω του εξωδικαστικού των υποχρεώσεων των δανειακών.
Γίνονται κάποια βήματα, ελπίζω στο μέλλον να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις», λέει, μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση του εξωδικαστικού, το επιτόκιο ορίζεται σε 3% σταθερό για 3 έτη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τα άτομα με αναπηρία «μπαίνουν» στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό - Διευρύνονται τα κριτήρια
Ανακάμπτουν οι αγορές - Επέστρεψαν τα κέρδη μετά τις δηλώσεις του Τραμπ
14:21
25η Μαρτίου: Πώς θα λειτουργήσουν Μετρό και Τραμ - Κλείνει ο σταθμός «Σύνταγμα»
14:15
Fuel Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Πώς θα λειτουργήσει
14:08
Δίκη για τα Τέμπη: Διακοπή για την 1η Απριλίου, μετά από έντονες διαμαρτυρίες συγγενών και δικηγόρων για την αίθουσα
14:07