Ποια ταξί κινδυνεύουν από σήμερα με πρόστιμο έως 1.000 ευρώ
«Τέλος χρόνου» για τα ταξί που αρνούνται να τοποθετήσουν το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα στο πίσω δεξί τζάμι των οχημάτων τους, για να γνωρίζουν οι πελάτες τους ότι δικαιούνται να πληρώνουν με κάρτα μέσω POS για την κάθε διαδρομή, αντί για μετρητά.
Η διορία που είχαν οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ έληξε και από σήμερα απειλούνται με πρόστιμα.
Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει ότι, σε περίπτωση μη επικόλλησης της αυτοκόλλητης ταμπέλας, το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.
Αυτό είναι το πολυσυζητημένο αυτοκόλλητο:

Γιατί αντιδρούν οι οδηγοί ταξί
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κλήμης Λεοντιάδης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης, «δεν υπάρχει αντίρρηση για το σήμα αλλά για τη θέση που επιλέχθηκε να μπει και για το μέγεθός του. Θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετηθεί στο παρμπρίζ ή πίσω από τα μπροστινά καθίσματα».
Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το αυτοκόλλητο για το POS.
Με την προσφυγή τους ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση και κάνουν λόγο για ζήτημα ασφαλείας από την τοποθέτηση του αυτοκόλλητου στο συγκεκριμένο σημείο του οχήματος, καθώς εμποδίζεται ο οπτικός έλεγχος από το κάθισμα του οδηγού και προξενείται βλάβη στους υαλοκαθαριστήρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προσφυγή στο ΣτΕ από ιδιοκτήτες ταξί ενάντια στην υποχρεωτική τοποθέτηση του σήματος για το POS
Τουρκικά drones παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο
18:42
«Χειροπέδες» σε 25χρονο για φωτιά στο Λαγονήσι - Έκαιγε ξερά χόρτα
18:32
Η Μελόνι βάζει όριο στους ξένους μαθητές στα σχολεία
18:21
Πώς έγινε ο καυγάς στην Ακτή Βουλιαγμένης για την ξαπλώστρα - «Δεν τον σκότωσα εγώ» λέει ο 76χρονος
18:10