ΔΙΕΘΝΗ

Fitch: Έως και 4 δισ. δολάρια οι οικονομικές ζημιές από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία

Fitch: Έως και 4 δισ. δολάρια οι οικονομικές ζημιές από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία
Ο οίκος εκτιμά ότι τα ποσά που έχουν ασφαλιστική κάλυψη είναι «πολύ πιο χαμηλά», «ίσως γύρω στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια» AP Photo

Οι οικονομικές ζημίες που σχετίζονται με τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία αναμένεται να «ξεπεράσουν τα 2 δισεκ. δολάρια» και «μπορεί να φθάσουν τα 4 δισεκ. δολάρια ή και παραπάνω», δήλωσε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch.

Ωστόσο, τα ποσά που έχουν ασφαλιστική κάλυψη είναι «πολύ πιο χαμηλά», «ίσως γύρω στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια», σύμφωνα με τον οίκο Fitch, «λόγω της χαμηλής ασφαλιστικής κάλυψης στις πληγείσες περιοχές».

Αγγίζουν τις 300.000 οι εκτοπισμένοι

Πάνω από 298.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του φονικού σεισμού αυτή την εβδομάδα, όπως μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, σε μια προφανή αναφορά στα τμήματα της χώρας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και όχι εκείνα που τελούν υπό τον έλεγχο άλλων φατριών.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο Χουσεΐν Μακλούφ, υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος, δήλωσε επίσης ότι το κράτος άνοιξε 180 καταφύγια για τους εκτοπισμένους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ