ΔΙΕΘΝΗ

Ίλον Μασκ: Έγινε και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ίλον Μασκ: Έγινε και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου
Η μετοχή της Tesla ήταν αυτή που τον έριξε και αυτή που τον επανέφερε στην κορυφή AP

Μετά από δύο μήνες στη δεύτερη θέση, ο Ίλον Μασκ κατέκτησε και πάλι τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη του Bloomberg.

Συγκεκριμένα, μετά το κλείσιμο των αγορών τη Δευτέρα 27/2 η καθαρή περιουσία του Μασκ ήταν 187,1 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα 185,3 δισ. δολάρια του Μπερνάρ Αρνό (LVMH).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Tesla ήταν αυτή που τον έριξε και αυτή που τον επανέφερε στην κορυφή. Αν και η μετοχή της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατέγραψε «βουτιά» το 2022, εν μέσω των προβλημάτων του CEO με την εξαγορά του Twitter και μιας ευρύτερης πτώσης στον τεχνολογικό κλάδο, η μετοχή της Tesla βρίσκεται σε άνοδο από την αρχή του 2023.

Παράλληλα, όπως αναφέρει σχετικά το CNNi, ο τίτλος του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο δεν είναι ο μόνος που κατέχει ο Μασκ, καθώς ο εκκεντρικός επιχειρηματίας κρατά το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη περιουσία που «έχασε» ποτέ κανείς, στην ιστορία.

Συγκεκριμένα, στα τέλη του 2022 ο Ίλον Μασκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που η περιουσία του μειώθηκε κατά 200 δισ. δολάρια, από 340 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο του 2021, στα 137 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ