Νορβηγία: Νέα αύξηση επιτοκίου στο 4% ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα
Ανανεώθηκε:
Την αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στο 4% ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια ακόμα αύξηση τον επόμενο μήνα, καθώς ο πληθωρισμός υψηλότερος του στόχου.
Η τράπεζα σημείωσε ότι ενώ ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει, παραμένει σε υψηλά επίπεδα και απαιτείται ένα υψηλότερο επιτόκιο για να επανέλθει ο πληθωρισμός κοντά στον στόχο.
«Η μελλοντική πορεία των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις. Εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται επί του παρόντος, το επιτόκιο θα αυξηθεί περαιτέρω τον Σεπτέμβριο», δήλωσε η κυβερνήτης Ida Wolden Bache.
Σημειώνεται πως παρότι δεν ανακοινώθηκαν νέες προβλέψεις, η πιο πρόσφατη εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο «δείχνει» αύξηση 25 μονάδων βάσης τόσο τον Αύγουστο, όσο και τον Σεπτέμβριο, προκειμένου το επιτόκιο να φτάσει στο 4,25%.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κέρδη 143 δισ. για το κρατικό επενδυτικό fund της Νορβηγίας με «οδηγό» την τεχνητή νοημοσύνη
Επιτροπή για τον «έλεγχο» της Τεχνητής Νοημοσύνης από «τον άνθρωπο» ιδρύει ο ΟΗΕ
08:26
Πιάνουν δουλειά οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ: Από «κόσκινο» επιστροφές φόρων, αγοραπωλησίες ακινήτων και κληρονομιές
08:20
Έρικ Βέστφαλ, Σουγιούλ και Απόκριες στην Αθήνα: 10 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο
08:20
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό - Χαμηλές ταχύτητες σε κέντρο και Αττική Οδό
08:17