«Ξεχωριστοί δασμοί» για smartphones, λάπτοπ και τσιπ - Τι δήλωσε ο υπουργός εμπορίου των ΗΠΑ
Σε ένα ξεχωριστό επίπεδο δασμών, μαζί με τους ημιαγωγούς (τσιπ) αναμένεται να ενταχθούν τα smartphone, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ορισμένες ακόμη ηλεκτρονικές συσκευές, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Χάουαρντ Λούτνικ την Κυριακή (13/4), ενώ μια μόλις ημέρα πριν είχε γίνει γνωστό πως τα προϊόντα αυτά εξαιρέθηκαν από τους υψηλούς δασμούς.
Μιλώντας στο ABC News ο Λούτνικ σημείωσε ότι, οι νέοι αυτοί δασμοί ενδέχεται να επιβληθούν μετά από έναν περίπου μήνα.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι εξαιρέσεις που δημοσιεύθηκαν από τις τελωνειακές αρχές των ΗΠΑ αφορούσαν τις αυξήσεις δασμών 125% για την Κίνα και 10% για τις υπόλοιπες χώρες.
Συνεπώς, δεν θα επιβαλλόταν πρόσθετοι δασμοί σε smartphones, φορητούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, επεξεργαστές και μνήμες – προϊόντα τα οποία δεν κατασκευάζονται σχεδόν καθόλου εντός ΗΠΑ και των οποίων η εγχώρια παραγωγή θα απαιτούσε χρόνια για να στηθεί, δίνοντας έτσι «ανάσα» στους τεχνολογικούς «κολοσσούς» όπως η Apple Inc. και η Samsung Electronics Co.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Τραμπ εξαιρεί κινητά και λάπτοπ από τους νέους δασμούς - Πότε ενδέχεται να ανέβουν οι τιμές
Καθίσματα ΙΧ, iPhone, χριστουγεννιάτικα δώρα: Τι αγοράζουν οι Αμερικανοί υπό τον φόβο των δασμών
Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Τρίκαλα και Καρδίτσα
09:07
Ανήλικη εντοπίστηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ στην Κάτω Αχαΐα
09:06
ΗΠΑ: Στα σκαριά η επέκταση του καταλόγου κρατών με ταξιδιωτική απαγόρευση
08:59
Με μανία πλήττει την χώρα ο Byron - Δοκιμάζονται Σπάρτη και Εύβοια
08:44