ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

83η ΔΕΘ: Και η Cisco θα είναι εκεί! (vids)

83η ΔΕΘ: Και η Cisco θα είναι εκεί! (vids)

Cisco. Είναι η κορυφαία στον κόσμο εταιρεία IT και δικτύωσης. Φέτος, συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται μεταξύ 8 και 16 Σεπτεμβρίου, ως μέλος του εθνικού περιπτέρου των ΗΠΑ US Pavilion. 

Η Cisco, μεταξύ άλλων, αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικές πτυχές της προσφοράς της Ακαδημίας στην Ελλάδα, όπως και νέες συνεργασίες με τοπικό χαρακτήρα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Τεχνολογική καινοτομία, ψηφιακός μετασχηματισμός και πιλοτικά προγράμματα για τις έξυπνες πόλεις και κοινότητες είναι σε πρώτο πλάνο για μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο. Με αφορμή την 83η ΔΕΘ και την σημαντική παρουσία της πολυεθνικής εταιρείας, CISCO, το CNN Greece συνομίλησε με την Έλενα Πρασσάκη, Marketing, Communications and Networking Academy Manager της Cisco Ελλάδος – Κύπρου και Μάλτας, αλλά και με την Χαρά Κονταξή, Τεχνική Διευθύντρια και Υπεύθυνη Αρχιτεκτονικών της εταιρείας. «Το όραμα μας είναι να δώσουμε πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο!», αναφέρει η Έλενα Πρασσάκη στο CNN Greece, ενώ μας «ξεναγεί» στην Cisco Networking Academy και στις αρχές που έχουν δημιουργήσει μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική πλατφόρμα.

«Με την βοήθεια της τεχνολογίας αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο ζούμε!», αναφέρει με νόημα στο CNN Greece, η Χαρά Κονταξή.

Cisco Networking Academy: Δημιουργώντας Ολοκληρωμένους Επαγγελματίες

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης NetAcad αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Cisco, το οποίο έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους σπουδαστές με τις κατάλληλες γνώσεις/δεξιότητες/ προσόντα έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες εργασιακές απαιτήσεις. Από το 1997 υπήρξαν πολλές τεχνολογικές προκλήσεις, που στα 20 αυτά χρόνια έχουν μεταμορφώσει τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Η Cisco γνώριζε ότι αυτές οι προκλήσεις απαιτούσαν ένα πλήρως λειτουργικό δίκτυο για να αξιοποιηθούν και τις αντιμετώπισε προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στην ανάπτυξη των ανθρώπινων δεξιοτήτων, που ήταν απαραίτητες να αναπτυχθούν. Η Cisco αναγνώρισε επίσης ότι η ζήτηση για δεξιότητες δικτύωσης θα ξεπεράσει την προσφορά - εκτός και αν γίνει κάτι για να ενθαρρυνθούν περισσότεροι άνθρωποι να γίνουν μηχανικοί δικτύωσης. Αυτές οι διαπιστώσεις οδήγησαν στη δημιουργία της NetAcad. Η Cisco είναι ιδιαίτερα περήφανη για τη συνεισφορά της Ακαδημίας, στην κάλυψη των παγκόσμιων εκπαιδευτικών αναγκών εδώ και 20 σχεδόν χρόνια.

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 7.8 εκατομμύρια σπουδαστές σε 180 χώρες. Το δίκτυό μας περιλαμβάνει 10.400 συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα, 22.000 κατάλληλα καταρτισμένους εκπαιδευτές και πάνω από ένα εκατομμύριο ενεργούς σπουδαστές. Η υποδομή την οποία πρέπει να διαχειριστούμε για να υποστηρίξουμε αυτό το πλήθος σπουδαστών, καλύπτει σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο και επεκτείνεται κλιμακωτά όταν αυτό απαιτηθεί. Η Cisco έχει παρουσιάσει αποδεδειγμένες επιτυχίες στην παροχή κλιμακούμενης εκπαίδευσης ΙΤ υψηλής ποιότητας και ουσιαστικού περιεχομένου σε διεθνές επίπεδο, δημιουργώντας παραγωγικούς αποφοίτους.

Πέρα όμως από την εκπαίδευση στον τομέα του ΙΤ, η Ακαδημία προσφέρει επιχειρηματικές δεξιότητες που στηρίζουν τους σπουδαστές, καθώς αυτοί μετεκπαιδεύονται και προετοιμάζονται ώστε να εργαστούν και εκτός ΤΠΕ ή να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Στόχος της Cisco είναι μέχρι το 2022, να δώσει δύναμη σε 10.000 μαθητές με ειδικές δεξιότητες, μετανάστες και ανέργους, να αναπτυχθούν επαγγελματικά στην ψηφιακή οικονομία. Για τη Cisco, η προσβασιμότητα σημαίνει πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα για ανθρώπους που ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα, μέσω του σχεδιασμού τους είτε μέσω της χρήσης τους με υποβοηθητική τεχνολογία.

Η Cisco ως μέλος της Εθνικής Συμμαχίας

Σημαντική εξέλιξη για την πρόοδο της χώρας σε αυτό τον τομέα, όπως επισημαίνει η κ. Έλενα Πρασσάκη, είναι το γεγονός ότι, η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στις πολιτικές της ΕΕ για τη μείωση του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων μέσα από την «Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση» (www.nationalcoalitiongov.gr) καθώς αποτελεί το 20ο κράτος-μέλος με αναγνωρισμένη Εθνική Συμμαχία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο συντονισμός της πολιτικής για την Εθνική Συμμαχία και, κατ’ επέκταση για τις ψηφιακές δεξιότητες σε εθνικό επίπεδο, ανήκει στο πεδίο αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η Εθνική Συμμαχία, στην Ελλάδα οποία αποτελείται από μέλη του δημοσίου, του ιδιωτικού και του τρίτου τομέα και φυσικά η Cisco είναι ένα από αυτά εφόσον έχει πολλά να προσφέρει μέσω του εκπαιδευτικού της προγράμματος αλλά και του παγκόσμιου δικτύου της. Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι όλες οι σχετικές δραστηριότητες, επίσης απευθύνονται σε άνεργους αλλά και σε κοινωνικές ομάδες όπως, άνθρωποι με ειδικές δεξιότητες, μετανάστες, πρόσφυγες, κα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ