ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Workable: στα 50 εκατ. δολάρια ο νέος γύρος χρηματοδότησης

Workable: στα 50 εκατ. δολάρια ο νέος γύρος χρηματοδότησης

Την ανάπτυξη της θα επιδιώξει να επιταχύνει η Workable αξιοποιώντας τα 50 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, έναν από τους μεγαλύτερους από εταιρεία τεχνολογίας που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της από την Ελλάδα.

Η Workable δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο χώρο των εφαρμογών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το συνολικό ποσό που έχει λάβει ως χρηματοδότηση φθάνει πλέον στα 84 εκατ. δολάρια. Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, «ηγήθηκε» η βρετανική Zouk Capital και συμμετείχαν funds που είχαν επενδύσει και στο παρελθόν στη Workable, όπως είναι οι 83North, Balderton, Notion, TriplePoint, και Endeavor Catalyst. Σημειωτέον, επίσης, πως ήταν από τις πρώτες ελληνικές startups που είχαν χρηματοδοτηθεί από funds του προγράμματος Jeremie.

Η Workable ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα από τον Σπύρο Μαγιάτη και τον Νίκο Μωραϊτάκη αλλά από το 2014 έχει μεταφέρει την έδρα της στη Βοστώνη, όπου απασχολεί 65 άτομα. Στην Αθήνα απασχολεί πάντως περισσότερα από 100 άτομα καθώς στην Ελλάδα γίνεται ουσιαστικά η ανάπτυξη του προϊόντος, ενώ η εταιρεία διατηρεί ακόμη γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο και το Σίδνεϋ.

Η Workable προσφέρει μία λύση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναφορικά με την πρόσληψη εργαζομένων και έχει αναπτύξει μία τεχνολογία που αυτοματοποιεί τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων εργαζομένων. Αυτή τη στιγμή, το πελατολόγιο της περιλαμβάνει πάνω από 20.000 επιχειρήσεις σε 100 χώρες, ενώ έχει αξιολογήσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια υποψήφιους για θέσεις εργασίας.

Η Workable θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο που δραστηριοποιείται και στο παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρεθεί στο στόχαστρο τεχνολογικών κολοσσών χωρίς, όμως, να προχωρήσει η σχετική συμφωνία, καθώς η αποτίμηση με βάση τις τότε προτάσεις κινείτο σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που έχει φθάσει πλέον με βάση και τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ