ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι τράπεζες δεν έχουν ενδιαφέρον να προβούν σε πωλήσεις δανείων

Οι τράπεζες δεν έχουν ενδιαφέρον να προβούν σε πωλήσεις δανείων

Στην αναφορά ότι οι τράπεζες δεν έχουν ενδιαφέρον να προβούν σε πωλήσεις δανείων προχώρησαν το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και οι διοικήσεις των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε σημερινή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η εν λόγω σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την πορεία της οικονομίας και την κατάσταση του τραπεζικού κλάδου. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι τράπεζες, μετά την έγκαιρη και επιτυχημένη ανακεφαλαιποίηση τους, είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις όποιες αναταράξεις των διεθνών αγορών.

Σύμφωνα με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης διαπιστώθηκε, επίσης, ότι οι τράπεζες δεν έχουν ενδιαφέρον να προβούν σε πωλήσεις δανείων και συμφωνήθηκε να επιταχυνθούν, από μέρους των τραπεζών, οι διαδικασίες ρύθμισης των δανείων με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που βρίσκεται ήδη σε ισχύ.

Ακόμη υπήρξε συμφωνία για τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ειδικότερα στην εξαίρεση από την πώληση σε τρίτους συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων.

Παράλληλα αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής Επιτροπής, η οποία θα λειτουργεί με ευθύνη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΕΤ και των αρμόδιων υπουργείων, ανάλογα με το συγκεκριμένο θέμα που θα συζητείται κάθε φορά.

Η Επιτροπή αυτή θα εξετάσει θέματα όπως η μείωση των χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η συνδρομή των τραπεζών στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών στην αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών από δημόσιους φορείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ