ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Reuters: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Reuters: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας ΙΝΤΙΜΕ

Εντός της ημέρας αναμένονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, οι επίσημες ανακοινώσεις από την Εθνική Τράπεζα για πώληση ποσοστού 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο fund CVC.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές με γνώση της διαδικασίας, η Εθνική Τράπεζα συμφώνησε να πουλήσει ένα πλειοψηφικό μερίδιο της ασφαλιστικής της μονάδας στο private equity group CVC Capital.

«Υπάρχει συμφωνία για την πώληση μεριδίου 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC Capital», αναφέρουν τραπεζικές πηγές στο Reuters και προσθέτουν πως «θα γίνουν ανακοινώσεις για την συμφωνία αργότερα σήμερα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η ανακοίνωση αναμένεται αργότερα το απόγευμα, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των ετησίων αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν και οι ακριβείς όροι της συμφωνίας.

Παράλληλα, για το σκοπό αυτό η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να συγκαλέσει και Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, προκειμένου να επικυρώσουν τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας, σε συνεδρίασή του ενέκρινε την πρόταση της πώλησης, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιώσει και δια της ψήφου του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Με τον τρόπο αυτό η Εθνική Τράπεζα κλείνει -με αρκετή καθυστέρηση- την εκκρεμότητα της πώλησης της θυγατρική της που είχε αναλάβει ήδη από το 2015 έναντι της DG Competition και αποτελούσε «βαρίδι» για τη διοίκηση της τράπεζας όλο αυτό το διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ