ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγνατία: Κανονικά η κατάθεση των προσφορών μέχρι σήμερα το απόγευμα

Εγνατία: Κανονικά η κατάθεση των προσφορών μέχρι σήμερα το απόγευμα
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ως έχει παραμένει η διαδικασία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών προς το ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό, καθώς το ΣτΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει η Ελλάκτωρ.

Έτσι, μέχρι και τις 5 το απόγευμα σήμερα αναμένεται να κατατεθούν οι προσφορές ώστε ο διαγωνισμός να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Σημειώνεται ότι πέραν της Ελλάκτωρ, στο διαγωνισμό συμμετέχουν και αναμένεται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη γαλλική EGIS GROUP καθώς και η κοινοπραξία VINCI - MYTILINEOSΑΒΑΞ.

Αντίστοιχα, κύκλοι της Ελλάκτωρ ξεκαθαρίζουν ότι προτίθενται να εξαντλήσουν όλα τα νομικά μέσα προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ενώ αναμένεται να αποστείλουν και σχετική επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται να εξετασθούν μέχρι τις αρχές Μαΐου, οπότε και θα ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα.

Στο ενδιάμεσο πάντως, δεν είναι ακόμα γνωστό τι θα κάνει το ΤΑΙΠΕΔ με τις υπόλοιπες προφορές, αν δηλαδή θα ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησής τους ή αν θα περιμένει την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Ελλάκτωρ για παράταση του διαγωνισμού κατά ένα μήνα ώστε να μπορεί να συμμετάσχει μετά τις αλλαγές που υπήρξαν στο κοινοπρακτικό σχήμα. Έτσι η Ελλάκτωρ προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και πλέον αναμένει τη σχετική απόφαση.

Σημειώνεται ότι η Ελλάκτωρ προχώρησε στην κατάθεση του αιτήματος παράτασης την προηγούμενη Παρασκευή καθώς ενημερώθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες από την καναδική εταιρεία Roadis, η οποία αποτελούσε κοινό σχήμα με την Άκτωρ Παραχωρήσεις, ότι δεν θα συμμετάσχει.

Όπως είχαν αναφέρει πηγές του Ομίλου Ελλάκτωρ στο CNN Greece, η αδυναμία της Roadis οφείλεται σε προβλήματα που αντιμετωπίσει καθώς συμμετέχει σε έργα αεροδρομίων και αυτοκινητοδρόμων παγκοσμίων, τα οποία έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές λόγω πανδημίας

Έτσι, η κατάθεση αιτήματος παράτασης από την πλευρά της Ελλάκτωρ ήταν μονόδρομος, καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει πως οι πιθανοί διεκδικητές της σύμβασης οφείλουν να ενημερώσουν για τυχόν αλλαγές στη σύνθεση του σχήματος διεκδίκησης τουλάχιστον ένα μήνα πριν την οριστική ημερομηνία υποβολής προσφορών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ