ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη γαλλική Wordline η Cardlink

Στη γαλλική Wordline η Cardlink
Unsplash

Με… ανατροπή στις καθυστερήσεις πέρασε εν τέλει στον γαλλικό όμιλο ηλεκτρονικών πληρωμών Wordline η Cardlink, θυγατρική του Ομίλου Quest.

Η κίνηση αυτή, που φέρνει σημαντικές εξελίξεις και αναταράξεις στον κλάδο των συστημάτων πληρωμών αποτέλεσε έκπληξη καθώς μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι πληροφορίες ήθελαν την ιταλική NEXI να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Όμως, εν τέλη και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες με σχετικά μικρή διαφορά στο τίμημα, η Wordline έκαν την ανατροπή και όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Quest προχώρησε στη συμφωνία.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2021 με το enterprise value της Cardlink να υπολογίζεται στα 155 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει η Quest, από τη συναλλαγή ο όμιλος θα εισπράξει 93 εκατ. ευρώ σε μετρητά εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία 87 εκατ. ευρώ περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των επτά ετών.

Αντίστοιχα στην Cardlink θα περάσει το 92,5% της εταιρείας ενώ το 7,5% θα διατηρήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Δρυμιώτης, ο οποίος και θα παραμείνει επικεφαλής.

Η ανακοίνωση της Quest

Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. γνωστοποιεί ότι το βράδυ της 27ης Μάϊου 2021 υπεγράφη συμφωνία με τη Γαλλική εταιρεία Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink A.E. και Cardlink One Α.Ε. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των μετοχών τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.

Η Cardlink και η Cardlink One δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που εξελίσσονται σήμερα σε μία αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο όμιλος Quest, αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου € 93 εκατ. σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία €87 εκατ. περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

Η Quest Συμμετοχών έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία σημαντικής αξίας στις θυγατρικές της εταιρείες αλλά και οφέλους στους εργαζόμενους και τους λοιπούς "stakeholders" τους. Παράλληλα εξασφαλίζει υπεραξίες στους μετόχους της με την πώληση διαφόρων συμμετοχών της.

Ο σύμβουλος της Quest για την εν λόγω συναλλαγή ήταν η Deutsche Bank AG.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ