Wind: Πλάνο με 25 στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη
Ανανεώθηκε:
Τις προσπάθειες της προκειμένου να ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη εντείνει η Wind Ελλάς, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε 25 στόχους για την επόμενη πενταετία για το συγκεκριμένο θέμα.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, οι «25 Στόχοι για το 2025» ενσωματώνονται πλήρως στην επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας και θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας και της λειτουργίας της, με βάση την προσέγγιση πως «ό, τι κάνουμε και ο τρόπος που εργαζόμαστε είναι εξίσου σημαντικός με αυτό που κάνουμε».
Οι 25 στόχοι είναι χωρισμένοι σε 3 ομάδες (περιβάλλον, κοινωνία εταιρική διακυβέρνηση).
Όσον αφορά στο περιβάλλον ξεχωρίζουν αυτός που αφορά την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της χρήσης φυσικών πόρων και η διάθεση της τεχνολογίας της εταιρείας στην προστασία του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας της χώρας μας. Η Wind προχωρά, μάλιστα, σε 100% διαχωρισμό και επεξεργασία αποβλήτων στις επιχειρηματικές μονάδες και εισάγει την έννοια της κυκλικής οικονομίας μέσω προγράμματος χρηματοδοτικής μίσθωσης για συσκευές τηλεφώνων και άλλο ηλεκτρικό εξοπλισμό.
Όσον αφορά στην κοινωνία, η εταιρεία αναπτύσσει ένα ψηφιακό δίκτυο που είναι πράσινο και βιώσιμο και εξασφαλίζει βελτιωμένη ψηφιακή εμπειρία πελατών με ολοκληρωμένες και ασφαλείς υπηρεσίες επικοινωνιών. Βασικό μέλημα παραμένει η μείωση των ανισοτήτων και η ένταξη και ενδυνάμωση μέσα από τη συνδεσιμότητα ώστε όλοι να διεκδικήσουν ισότιμη συμμετοχή στο ψηφιακό μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει εστίαση στην παροχή ψηφιακής πρόσβασης σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, στην ενδυνάμωση των γυναικών και την αναβάθμιση δεξιοτήτων τους μέσα από συνεργασίες και πρωτοβουλίες.
Τέλος, στον τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης, το πλάνο περιλαμβάνει την εξέλιξη θεμάτων που αφορούν στην διαφορετικότητα και την ένταξη στον χώρο εργασίας με στόχο 35% των γυναικών να αναλαμβάνουν ρόλους ευθύνης. Ακόμη, την ενσωμάτωση αυστηρών προτύπων και κριτηρίων αξιολόγησης βιωσιμότητας στην αλυσίδα προμηθευτών μέσα από την επικαιροποίηση του κώδικα δεοντολογίας προμηθευτών και συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας με ανάθεση προμηθειών σε ελληνικές εταιρείες ≥ 90% σε ετήσια βάση.